< < İsyanın, Başkaldırının Ve Zaferin Bayramı: Newroz

Tarihten bugüne Newroz, ezilen halklar için her zaman; direnişin, mücadelenin, başkaldırının, isyanın günü olmuştur. Demirci Kawa'nın yaktığı kıvılcım her geçen gün daha da büyüyerek ezilen halklar için umut, zalimler ve zulümkarlar için korku olmaya devam etmektedir.

Faşizm, kendisini saran bu korkuyla beraber Kürt halkına, işçi sınıfına, yurtsever, devrimci, demokrat gençliğe yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. 92 Newroz’unda Cizre ve Nusaybin’de yaptığı katliamlara her yıl yenilerini ekleyerek, Newroz ruhuyla birleşen halkların mücadelesinin kendisinde yarattığı korkudan dolayı saldırılarına hız kesmeden devam ediyor.

Faşizm on yıllardır; katliamlarla, işkencelerle, gözaltılarla, tutuklamalarla ezilen halkların mücadelesini bastırmaya, mücadele ateşini söndürmeye çalışıyor. Faşizm, Newroz ateşinden korkuyor. Newroz’un müjdelediği bahardan korkuyor katiller, Newrozlarla büyüyen gençlikten korkuyor cellatlar. 2017 Newroz’unda Amed'te Kemal Kurkut'u katletmeleri bu yüzdendir. Onlara bu korkularının boşa olmadığını göstereceğiz!

Bu saldırılara, yıldırma politikalarına, katliamlara, işkencelere karşı ezilen halklar, mücadelelerini yılmadan sürdürmeye devam ediyor ve devam edecek! Her yıl Newroz alanını dolduran ezilen halklardan, işçilerden, köylülerden, kadınlardan ve gençlikten oluşan binlerce, hatta milyonlarca insan, Newroz ateşinin birleştirici gücü altında birleşerek Dehaqlara karşı Kawaların çekicini kuşanmaya devam ediyor. Newroz ateşi faşizmi yakıyor, ezilen halkların mücadelesini aydınlatıyor.

Devrimci gençlik olarak bizim görevimiz, Newroz tarihinin bizlere öğrettiklerini bilincimizde taşıyarak devrim mücadelesini büyütmektir. Yılmadan, yorulmadan, durmadan, bıkmadan; Kürt halkının, işçi sınıfının, kadınların, emekçilerin, gençlerin, kısacası bütün ezilenlerin mücadelesini Newroz ateşinin aydınlattığı yolda daha da ileriye taşıyacağız. Tüm renklerin, dillerin, halkların buluştuğu Newroz alanlarında devrimci mücadeleyi haykırmaya devam edeceğiz. Newroz bizim için sadece bir kutlama değildir, her Newroz alanı bizler için birer direniş ve mücadele alanıdır.

2022 Newrozunda da devrimci gençlik olarak, Faşizmin ezilen halklar arasında yaratmaya çalıştığı nifak tohumlarına karşı, ortak mücadelede birleşmeli ve bu mücadeleyi alanlara taşımalıyız. Önümüzdeki bütün 21 Martlarda zulmün, sömürünün ve baskının olduğu her yerde Newroz ateşini yakarak birleşik mücadelenin, zaferin, özgürlüğün türkülerini haykırmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda bütün devrimci, demokrat, yurtsever gençliği Newroz alanlarında Newroz ateşini yakmaya, ortak mücadeleyi sahiplenmeye çağırıyoruz.

YAŞASIN DEVRİMCİ HALKLARIN BİRLEŞİK MÜCADELESİ!

BIJÎ TEKOŞÎNA YEKBÛYÎ YA GELÊN ŞOREŞGER!

NEWROZ PÎROZ BÊ!