HDP Kadın Meclisi, Amed’de yerel yönetimlere ilişkin Jin Amed Kadın Forumu’nu düzenledi. Ve kadınlar yerel yönetimlerden neler beklediklerini dile getirdi.

Forumun açılışında 119 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile cezaevlerindeki tutuklular selamlandı.

HDP Kadın Meclis Üyesi Nevriye Çur bir sunum yaparak yerel yönetimlerde kadınlar için neler yapılabileceğini anlattı, belediyelerin kadın politikalarını açıkladı.

Kooperatifler kurulması, doğanın korunması, gece kadınların dışarıya çıkabilmesinin şartlarının oluşması, kadın spor alanları, kadın meydanı, kadın semt pazarı, mor marketler açılması, mevsimlik işçiler için kadın girişimciliği fonunun kullanılması, eğitim için cinsiyet eşitliğine dayalı materyaller hazırlanması, anadilde eğitim veren kreşlerin açılması, üniversite öğrencileri için yurt, evkadınları için anadilde okuma yazma, gezici kütüphaneler, kadın sağlığı merkezleri, anadilde ulaşılabilir sağlık hizmetleri, madde bağımlılığı merkezi, evsiz, yerinden edilmiş, şiddet mağduru, engelli, göçmen kadınlar için barınma evleri, kadın sanat festivali, engelsiz kadınlar sanat atölyesi, kadın kültür evleri, genç kadınlar için tasarım atölyeleri, kadın dengbej evi, kadın spor kompleksi, kayyumun daha evvel kapattığı Alo şiddet hattının yeniden açılması, öz savunma atölyeleri, çocuklar için mücadele ve danışma hattı kadınların önlerine koyduğu çalışmalar arasında.

BDP ve DBP’nin yerel yönetimlerdeki kadın politikalarının anlatıldığı kısa bir film gösteriminin ardından serbest kürsü yapıldı ve kadınlar yerel yönetimlerde yapılabileceklere ilişkin önerilerde bulundular.

Kadın forumu, atılan “Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla sona erdi