Cumartesi Anneleri 947. Hafta Galatasaray Meydanı'nda polis saldırarak 13 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Basın emekçileri de darp edilerek uzaklaştırıldı.

Cumartesi Anneleri / İnsanları 947. kez gözaltında kaybedilen yakınlarını sormak ve sorumluların yargılanması talebini dile getirmek için Galatasaray Meydanı'ndaydı.

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası'nda kayıp yakınları bir kez daha Galatasaray Meydanı'nda darp edilerek ve ters kelepöe işkencesiyiyle gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri / İnsanları 700. hafta eyleminde polis saldırısıyla gözaltına alınmış ve Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmaları polis tarafından engellenmişti.

Cumartesi İnsanlarının "Kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı" olarak nitelendirdiği Galatasaray Meydanının yasaklanmasına ilişkin AİHM iki kez ihlal kararı vermişti.

Cumartesi Anneleri, kararın ardından tekrar Galatasaray Meydanı'nda toplanmaya çalışıyor. Galatasaray Meydanı ve çevresini saatler öncesinde ablukaya alan polis kayıp yakınları meydanda bir araya gelmeye başladığı anda saldırarak gözaltına almaya devam ediyor.

Cumartesi Anneleri 947. hafta eyleminde polis saldırısında Hanife Yıldız, Eren Keskin, Besna Tosun, Ali Ocak, Sebla Aran, Gülseren Yoleri, Hasan Karakoç, İrfan Bilgin, Leman Yurtsever, Hünkar Hüdai Yurtsever, Nazım Dikbaş, Taylan Bekin, Ümit Efe olmak üzere 13 kişi ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.

Polis kayıp yakınlarını takip eden basın emekçilerini de darp ederek Galatasaray Meydanı'ndan uzaklaştırdı.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.