Katledilişlerinin 51. yılında Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşlarımızı Samandağ’da andık.

Samandağ/Yeşilada Umut Cafe’de yapılan anmaya Samandağ halkından çok yoğun ilgi vardı. Anma giriş konuşması ile başladı ve Denizler şahsında tüm devrim savaşçıları için saygı duruşu gerçekleşti. Sonrasında THKO tarihinin anlatıldığı Kopuş belgeselinin bir kesiti izlendi.

Ardından Ayışığı Sanat Merkezi’nin Denizler için hazırladığı şiir dramatizasyonu gerçekleşti. Sonrasında Mücadele Birliği adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, yaşanan depremden bahsedilerek, “Deprem bize gösterdi ki işçi ve emekçilerin yaralarını devrimciler sardı. Biz biliyoruz ki, bu düzenin biz emekçilere kan ve gözyaşı dışında vereceği bir şey yok. Bizler Denizlerden Yusuflardan Hüseyinlerden aldığımız devrimci irade ile bizi yalnızlığa mahkum eden faşist sistemi yıkana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Ardından DÖB adına bir konuşmada “Bugün onları katlederek bitirebileceklerini sananlara karşı Deniz silüetli bayraklarımızla faşizme karşı en önde dövüşme günü. Dün gördük ki biz birleşmezsek ya zindanlarda birleşiyoruz ya da Yeşilköy’de direnen halkın sırtına inen sopa bizi bir araya getiriyor. Ve bugün gördük ki birleşmeden tek nefes alamıyoruz.” denildi.

Sonrasında kürsü gelenlere açıldı, herkesin söyleyecek bir sözü vardı.

Yapılan konuşmalar ardından alkışlar eşliğinde anma sona erdi.