1 Mayıs, Almanya Stuttgart'ta saat 09.30'da MarienPlatz'da başladı. Sabah saatlerinde başlayan yürüyüş, Schlossplatz’da sonlandı. Türkiye ve Kürdistan'dan devrimci örgütlerin katıldığı 1 Mayıs kortejinde, TKEP/L de pankartı ile yerini aldı.

Sloganlarla, pankartlar eşliğinde başlayan yürüyüşte polis, yüzü kapalı insanların olmasını bahane ederek kitleyi ikiye bölerek kitleyi durdurdu. Bir süre sonra kitlenin ısrarı sonucu yolu açmak zorunda kalan polis, kısa bir süre sonra yeniden yolu kesti ve kitleyle arbede yaşanmaya başlandı.

Alman demokrasisi(!) eyleme müdahale için atlı polisler getirmeyi ihmal etmemişti. Atlı polisler 1 Mayıs kortejinin arasında yürümeye başladı, ara ara yine kitlenin önünü keserek durdurup geri çekildi, sık sık da göz yaşartıcı gaz kullandı.

1 Mayıs korteji Schlossplatz’a ulaştığında, otonom gruplar ayrı bir yerde yeniden toplanarak yürüyüşe geçti. Bu eyleme yine maske takıldığı gerekçesiyle saldıran polise kitle de karşılık verdi. İki eylemde de yaşanan arbedeler esnasında polis 13 kişiyi gözaltına aldı, 11 de polis yaralandı.