< “Kırıntıları Değil, Dünyayı İstiyoruz!”

1 Mayıs İşçi, Emekçilerin Mücadele Ve Dayanışma Günü’nde Adana'da Kasım Gülek'ten Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Coşkulu ve kalabalık geçen yürüyüşe Mücadele Birliği olarak “Seçimimizi Yaptık; Kırıntıları Değil, Dünyayı İstiyoruz!" pankartı ile katıldık.

Yürüyüş sırasında Taksim'de gözaltına alınan, darp edilen devrimcileri, yoldaşlarımızı selamladık. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere taraf olmak zorunda olmadığımızı, kurtuluşumuzu kendi kollarımızla sağlayacağımızı belirterek, “Hepsi Gitsin, Halk Yönetsin” dedik. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin yaşadığı problemlerden söz ederek örgütlenmemizi, devrimci mücadelemizi büyüteceğimizi, 6 Şubat depreminde kaybettiklerimiz için, yıkıma katliama sebep olan faşist devletten hesap soracağımızı söyledik.

Marşlar ve sloganlarla süren yürüyüş sonrası miting gerçekleştirildi. Ölümsüzleşen bütün devrimciler için yapılan saygı duruşu sonrası Tertip Komitesi adına ortak basın metni okundu. Milletvekillerinin konuşmalarının ardından halaylar ve sloganlarla 1 Mayıs mitingi sona erdi.

Mücadele Birliği / Adana