< Yıkılan Evlerin Gölgesinde 1 Mayıs

Yıkılan evlerin gölgesinde yapılan Samandağ 1 Mayıs’ında biz de Mücadele Birliği Platformu olarak “Ma Rıhna Nıhna Hon, Tıhya Evvel İyyar”(Gitmedik, Buradayız, Yaşasın 1 Mayıs) pankartıyla alanlardaydık.

Bir çok devrimci kurumun katıldığı eyleme Antakya halkından da çok yoğun ilgi vardı. Yürüyüş, Eski Belediye binasından PTT binasına kadar sürdü ve PTT önüne gelince de miting başladı.

Deniz bayrakları ile kurduğumuz kortejde “Yaşasın 1 Mayıs, Tıhya Evvel İyyar”, “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Deniz, Yusuf, İnan, Savaşa devam”, “Taksim Kızıldır, Kızıl Kalacak” sloganları atıldı.

Kortejimiz alana girerken miting alanı karşısındaki binada üzerinde Deniz Gezmiş silüeti olan “Dünya Emeğin Olacak” pankartı sallandırıldı. Ardından miting başladı. Miting esnasında miting alanı etrafındaki binaya “Dünya Emeğin Olacak”, “Yaşasın 1 Mayıs, Tıhya Evvel İyyar” yazılamaları yapıldı. Mitingde yapılan konuşmalar sonrasında Kaldırım Müzik Topluluğu eşliğinde Arap ezgileri çalındı ve eylem sona erdi.

Ardından Antakya’da yapılacak olan 1 Mayıs eylemine gidildi.

Antakya’daki 1 Mayıs eyleminde Uğur Mumcu civarından Sevgi Parkına yürüyüş yapıldı ve miting düzenlendi.

Yürüyüşe “Ma Rıhna Nıhna Hon, Tıhya Evvel İyyar” pankartımızla katıldık. Yürüyüş esnasında “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “Taksim Kızıldır, Kızıl Kalacak”, “Ma Rıhna, Nıhna Hon”, “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Hedef, İktidar, Hedef, İktidar! İktidar Dışında Her Şey Hiçbir Şeydir” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonunda miting düzenlendi. Eylem bittiğinde “Ma Rıhna Nıhna Hon, Tıhya Evvel İyyar” pankartımız Sevgi Parkı karşısındaki binadan sallandırıldı.

Yaşasın 1 Mayıs!

Tıhya Evvel İyyar!

Mücadele Birliği / Antakya