"Ekim Polat'ın Tedavisi Sağlansın"

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu ve anne Songül İlker, Denizli T Tipi Zindanı'nda tutsak olan Ekim Polat'ın sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Polat'ın yaşamını sürdürmekte zorlandığı belirtilerek tedavisi için serbest bırakılmasını istendi.

Denizli T Tipi Zindanı'nda tutsak olan ağır hasta tutsak Ekim Polat'ın annesi Songül İlker, oğlunun durumuna ilişkin Beyoğlu'nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

İHD Hapishane Komisyonu'ndan Mehmet Acettin, Ekim Polat'ın 27 Şubat'ta derneğe başvuru yaptığını belirtti. Acettin, Polat'ın "Adil-etkin soruşturma yürütülmemesi, tehdit, iftira, sözlü saldırı, hedef gösterme, yapılan şikayetlerin kabul edilmemesi, düzenli tedavi hakkının ihlali, taleplerine ilişkin başvuruların yerine ulaştırılmaması" bir çok hak gaspıyla karşılaştığını söyledi.

Anne Songül İlker, Ekim Polat'ın tedaviye ulaşması için 193 gündür Denizli T Tipi Zindanı önünde oturma eylemi yaptığını hatırlattı.

Ekim Polat'ın düzmece bir dosyayla 2016'da tutuklandığını ve sonrasında 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını aktaran İlker, Polat'a 2017'de akromegali teşhisi konulduğunu kaydetti.

Akromegalinin milyonda 4 görülen bir hastalık olduğunu ve Polat'ın içeride kalmasına engel olduğunu ifade eden İlker, 2017'de teşhis konulmuş olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) bu teşhisi kendilerinden gizlediğini söyledi.

Uzun mücadeleler sonucu Ekim Polat için NRG çekimi yapıldığını ve bir kitle tespit edildiğini söyleyen İlker, bu kitlenin alınması gerektiğini, Polat'ın iç organlarının büyük hasar gördüğü bilgisini verdi.

.Denizli T Tipi 1'inci müdürü Ali Rıza Yıldırım'ın Ekim Polat'ı "Buradan ölün çıkacak" şeklinde tehdit ettiğini de aktaran İlker, Polat'ın revire ve hastaneye götürüldüğünün ancak hiçbir işlem yapılmadan geri getirildiğinin söyledi.

İlker, "Ekim şu an içeride kendine bakamayacak durumda. Elleri ve ayakları çok şişmiş durumda yürümekte ve günlük işlerini yapmakta çok zorlanıyor. Ekim'in bir an önce tedavisinin yapılması gerekiyor" dedi

Ekim Polat'ın hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirdiğini ilaçları yanında ışın tedavisi ve başka tedavilere ihtiyaç olduğunu belirten Mehmet Acettin Polat'ın tedavisinin sağlanması için serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Video İçin Tıklayınız.