< Soylu'dan "Hükümet İstifa" Sloganı Atan Taraftarlara Tehdit

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarında statlarda "Hükümet istifa" sloganı atanları tehdit etti.

Depremde insanları ölüme terk eden, yardımları engelleyerek insanları açlık ve soğukla başbaşa bırakan, insanları bırakıp banka kasalarını, kurtarmaya karat örneklerini yok etmeye çalışan devlete tepkiler sürüyor. Deprem sonrasında oynanan maçlarda taraftarlar "Hükümet İstifa" sloganı atıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında "Hükümet İstifa" sloganı atan taraftarları tehdit etti.

Hatay'da afet koordinasyon merkezinde konuşan Soylu, Deprem sonrası çalışmalara ilişkin "Biz bunları yaparken başkaları da siyaset inşa etmeye çalışıyor. 'Ha buradan acaba bir karmaşıklık oluşturabilir miyim' diyenler olabilir. Yani burada bizim bu deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler" dedi.

İki maçta stadları dolduran ve sahayı inleten taraftarları ise "üç beş tip" diye niteledi.

Soylu konuşmasında "Üç beş tane bu tip meselenin koordinasyonu ve mühendisliğine soyunan adamları da Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkı verilmez" dedi.

Meailerinin bölündüğünü söyleyen Soylu Hiç merak etmeyin. Mesaimizi bölmesinler. Biz mesaimizi de böleriz. Mesaimizi bölerlerse bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur. Marjinal bir kafayla, marjinal bir zekayla bu milletin karşı karşıya kaldığı bu süreci zehirlemeye çalışmasınlar" diyerek depremde onbinlerce insanın ölüme terk edilmesine tepki gösteren taraftarları tehdit etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tribünlerden yükselen seslere attığı tweet'lerle tepki gösterirken, futbol müsabakalarının seyircisiz ya da 'tedbir alınarak' oynanması çağrısında bulundu. Bahçeli'nin sloganlar kesilmeyince Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.