10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. duruşması Ankara Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Temmuz'da başlayarak 11 Temmuz günü devam etti. Sanıkların ve sanık yakınlarının ifadaleri alınan duruşma Eylül ayında devam edecek.

ANKARA - 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. duruşması, 11 Temmuz günü devam etti. İlk gün davada Resul Demir avukatlara su şişesi fırlatarak tehdit etmişti.

Duruşmanın ikinci celsesinde adliye binasına ve mahkeme salonuna girişler kimlik kontrolü ile yapıldı. Salon girişlerinde kimlik kontrolü yapılırken, pet şişe kapakları mahkeme salonuna alınmadı. Kimlik kontrolü ile salona giriş yapılmasına tepki gösteren avukatlar ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Aileler yaşanan gerginliğe tepki gösterince sanıklar arkalarını dönerek ailelere sözlü saldırıda bulundu. Kimlik tespiti yapılmasının ardından duruşma başladı.

Müşteki avukatların beyanlarının tamamlanmasından sonra sanık müdafileri, tutuklu katliam sanıkları için tahliye talep ettiler. Sanık avukatların tahliye taleplerinden sonra duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından duruşmaya katliam sanıklarının beyanıyla devam edildi.

Tutanakta Görülen Kişi Kesinlikle Eşim Değil”

Gazinantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen maktul Halil İbrahim Durgun’a ait ölü muayene tespit tutanağı ve fotoğrafları sanık Esin Altuntuğ’a gösterildi. Esin Altuntuğ, bundan önceki duruşma beyanlarında “Halil’in teşhisini ben yaptım, sadece çenesi kaymıştı. Vücut bütünlüğü vardı.” demişti. Bugün gösterilen otopsi fotoğraflarına “Tutanakta görülen kişi kesinlikle eşim değil” diyerek katliam planlayıcısı Halil İbrahim Durgun’a dair şüpheleri arttırmaya devam etti.

Tüm Sanıkların Tutukluluklarının Devamına Karar

Katliam sanıklarının beyanlarının ardından savcı mütalaasını sundu. Sanıkların kaçacaklarına dair şüphe bulunması, uygulanan tedbirin orantılı oluşu, adli kontrol tedbirinin bu aşamada yetersiz kalacağı nazara alınarak tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi. 10 Ekim davasının 5. duruşma tarihleri olarak 25-26 Eylül 2017 tarihi belirlendi.