Sivas Katliamı'nın yıldönümünde Balıkesir Altınoluk'ta bini aşkın kişiyle yürüyüş ve anma yapıldı.

BALIKESİR - 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 24. yılında bir çok yerde anma ve yürüyüşle yangında yaşamını yitirenler anıldı. 

Balıkesir Altınoluk'ta da Altınoluk Alevi Güç Birliği'nin çağrısıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Alevi Kültür Merkezi Altınoluk Şubesi önünde toplanan Altınoluk'taki siyasi yapılar, demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla bini aşkın kişi Altınoluk Alevi Güç Birliği'nin "İçimizdeki Yangın Devam Ediyor" yazılı pankartı altında yürüyüşe geçti.
Sivas Katliamı'nın 24. yılında katliamın unutulmadığını ifade eden dövizlerin taşındı. "Sivas'ı Unutma Unutturma", "Sivas'ın Işığı Sönmeyecek", "Dün Maraş'ta Bugün Sivas'ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta", "Sivas'ın Ateşi Katilleri Yakacak" vb sloganların atıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü.
Burada Sivas'ta yanarak yaşamını yitiren canlar için saygı duruşunda bulunuldu. 2 Temmuz 1993'te yapılan etkinlikler sırasında dinci faşistler tarafından yapılan saldırıda Madımak Oteli'nin ateşe verildiği ve yangında, aralarında aydın, sanatçı ve çocukların bulunduğu 35 canın yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.
Devletin tüm yetkilileri ve güvenlik birimlerinin bilgisine rağmen  katliamın gerçekleştiği ifade edilen açıklamada Alevilere yönelik katliamların unutulmadığı ve bu katliamların hesabı soruluncaya, Alevilere yönelik baskılar son buluncaya kadar da mücadelenin devam edeceği ifade edildi.