< “İşçi Sınıfı Kendi Çözümünü Üretiyor”

“İşçi sınıfının kurtuluşu kendi eseri olacaktır” diyen İzmir’den Devrimci İşçi Komiteleri, Serbest Kürsü kurarak ekonomik kriz ve çıkış yolları üzerine tartışmak için tüm işçileri davet ediyor.

“İki yüzyıl önce mücadeleye atılan işçilere önderleri böyle sesleniyordu. Bu iki yüzyıl boyunca biz işçiler kerelerce kendi eserimizi yaratabileceğimizi sömürünün olmadığı bir dünyaya ulaşabileceğimizi gösterdik.

Bugün patronlar ve onların temsilcileri bizlere ‘siyasete bulaşmayın, geleceğinize karar vermeyin, size ekmek verdik sadece ekmeğinize sahip çıkın’ diyorlar.

Bir kısmı da siyasetin zenginlerin, entelektüellerin işi olduğunu bizim kendimizle ilgili kararları veremeyeceğimizi anlatıyor, bizim hakkımızda hükümler veriyorlar. Biz işçiler yaşamı ve dünyayı yaratanlar olarak bugünümüzü de geleceğimizi de yaratabileceğimizi TEKEL işçilerinden, Bursa'da başlayıp tüm ülkeye yayılan metal işçilerinin eylem süresince oluşturdukları eylem komitelerinden, direnişe geçen Flormar, Cargil, Tariş, Sibaş işçilerinden, fabrika ve işletmelerde kurulan komitelerimizden öğreniyor, öğretiyoruz.

Biz farklı iş kollarından, fabrikalardan işçiler olarak krizi, işten atılmaları, fabrika sorunlarını ve çözüm yollarımızı birlikte tartışacağız.

Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız!”

Soma'dan maden işçileri, demir-çelik işçileri, plazalarda, burjuva avukatların yanında çalışan işçi avukatlar şu ana kadar katılacağını kesin olarak belirten, serbest kürsüden kendi çözüm önerilerini sunacak olan kesimler.

Devrimci işçiler, emeğinden başka satacak hiçbir şeyi olmayanları etkinliklerine davet ediyor ve hep birlikte kendi çözümlerini üretmeye davet ediyorlar