Emek Örgütleri’nden 1 Mayıs’a Çağrı

DİSK-KESK-TMMOB-TTB’nin ortak 1 Mayıs 2019 programını DİSK Genel Merkezinde bugün yaptıkları bir basın toplantısı ile duyurdu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun okuduğu ortak açıklamada “İşçisi, kamu çalışanı, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla dolduracağımız 1 Mayıs meydanlarında nasıl bir memleket istediğimizi kol kola, omuz omuza dile getireceğiz” denildi.

“Bizler, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler olarak, başta İstanbul Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde umudumuz ve hasretimiz olan memleketin resmini çizeceğiz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkararak, barış içinde savaşsız sömürüsüz bir dünyada yaşama ve yaşatma umudumuzu 1 Mayıs meydanlarında yükselteceğiz” denilen açıklamada 1 Mayıs’ın herhangi bir gün olmadığı, 5 kıtada yüzlerce ülkede kutlanan bir gün olduğu ve bizim için de bunun en doğal hak olduğu vurgulandı.

Açıklamada 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde Taksim alanında olmanın tarihi ve ahlaki olduğu kadar, hukuki açıdan da hak olduğu söylenerek “İnsan Hakları Avrupa Mahkemesinin ve ulusal mahkemelerin çok sayıda kararı Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamanın bizler açısından bir hak ve görev olduğunu tescil etmiş, ancak mahkeme kararlarını yok sayan idare tarafından bu hakkımız defalarca gasp edilerek suç işlenmiştir” denildi. 

“Biz 1 Mayıs 2019 bileşenleri olarak tüm yetkilileri akla, hukuka, tarihe, işçi sınıfına ve İstanbul’a saygı duymaya davet ediyoruz.

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günümüzü taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, karanfillerimizle tek yürek olarak, en kitlesel ve en coşkulu biçimde kutlamak istiyoruz” denilen açıklama “Emeğin ve alınterinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla, HAYDİ 1 MAYIS’A” denilerek sonlandı.