< Basel’de Tecrit Protestosu

İsviçre’nin Basel kentinde açlık grevi ile dayanışmak ve tecridi protesto etmek amacıyla 23 Mart günü bir eylem düzenlendi.

İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla binlerce kişi Claramatte Park’ta bir araya geldi.

Feda eylemi yaparak hayatını kaybeden Uğur Şakar, Zülküf Gezen ve Ayten Beçet anılırken, aynı sabah TC ordusu ve faşist çetelerin saldırısı sonucu şehit düşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Eylemde Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına Leyla Şahin bir konuşma yaptı “Faşist, emperyalist, kapitalist sistem, katliamlarını dünyanın dört bir yanında devam ettirirken Leyla Güven öncülüğünde binler bedenlerini açlığa yatırarak tecride karşı bugün bu sistem karşısında direnişin sesi olmuşlardır. Bizlere düşen bu direnişi sahiplenerek zafere taşımak olmalıdır” dedi.

Konuşmadan sonra kitle, açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde “Öcalan’a Yönelik Süresiz Ve Dönüşümsüz Açlık Grevindeler” pankartı arkasında yürüyüşe geçti.

Kitle Şakar, Gezen, Beçet ile Bayram Namaz’ın fotoğraflarını taşırken sık sık “Şehid Namırın”, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Es Lebe Leyla”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” sloganları attı. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, tecride ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

Yürüyüş güzergahında yolu trafiğe de kapatan kitle, Barfüsserplatz’da da bir miting yaptı.

Mitingde konuşma yapan Kürt siyasetçi Demir Çelik, eylemleri yükseltme çağrısı yaptı. Eylem sloganlarla sona erdi.