< Amed’de Leyla Güven İçin Miting

 

Amed'de, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla "Demokrasi, Özgürlük ve Adalet" sloganıyla miting düzenlendi.19 Ocak Cumartesi günü İstasyon Meydanında binlerin katılımıyla gerçekleşen mitingde milletvekilleri ve HDP, DBP, DTK eşbaşkanları da yer aldı.

Saygı duruşu ile başlayan programda, Colemêrg (Hakkari) milletvekili olan ve şu an Diyarbakır E Tipi Cezaevinde açlık grevinin 73. gününde olan Leyla Güven'in mektubu okundu. Mektubunu "Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum. Sizleri bu direniş günlerinde duvarların öte yanından başaracağımıza olan inancımla bir kez daha selamlıyor, devrimci yüreklerinizden yoldaş sıcaklığı ile sarıyorum" sözleriyle sonlandıran Güven'in sesine binler zılgıt ve sloganlarla cevap verdi. Ardından tüm cezaevlerinde açlık grevini sürdüren tutsakların isimleri okundu.

Yapılan konuşmalar ve programın son bölümünde sanatçıların birlikte sahneye çıkmasıyla miting sona erdi. Alandan Ofis'e uzayan caddeyi yürürken slogan ve zılgıt sesleri yükseldi birden. Ve aynı anda polisler arasında hareketlilik yaşandı. Araçlarını ve elemanlarını kitleye doğru yönlendirerek provokasyon çıkarmaya çalıştılar. Ama kimse onları umursamadı ve olaysız bir biçimde alan boşaldı.

Amed/ Mücadele Birliği