< Küçükkuyu'da Herkes İçin Adalet Yürüyüşü

Küçükkuyu'da Herkes İçin Adalet YürüyüşüKüçükkuyu'da Tüm Emekli Sen üyeleri "Herkes İçin Adalet Yürüyüşü" yaptı. Yürüyüş ve basın açıklamasında Nuriye ve Semih başta olmak üzere KHK'lerle işleri ellerinden alınan kamu emekçileri, özgür basın emekçileri ve şiddete uğrayan kadınlar için adalet vurgusu öne çıktı.

Küçükkuyu'da Tüm Emekliler Sendikası üyeleri "Herkes İçin Adalet Yürüyüşü" yaptı.

Küçükkuyu'da Tüm Emekliler Sendikası üyeleri bugün öğle saatlerinde sendika pankartı ve "Adalet" yazılı dövizler le Küçükkuyu Cumhuriyet Meydanı çevresinde yürüyüş yaptı. Adaletin herkes için gerekli olduğunu belirten sendika üyeleri, öncelikle haksız ve hukuksuz uygulamalara maruz kalan, şiddete uğrayan, ezilen tüm kesimler için uygulanması gerektiğini vurguladı.
Eylemde tutuklu bulunan ve açlık grevlerinin 108. gününde olan ve yaşamları risk altındaki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, KHK'lerle işleri ellerinden alınan tüm kamu emekçileri, özgür basın emekçileri, şiddete uğrayan kadınlar için adalet talebi dile getirildi.
Tüm Emekliler Sendikası üyesi kadınlar ayrıca İstanbul Pendik'te şort giydiği için Ercan Kızılateş'in Melisa Sağlam'a saldırısını protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasında bulunan sendika üyeleri bir süre ellerindeki dövizlerle oturma eylemi yaptı.
Tüm Emekliler Sendikası üyelerinin açıklamasında "Ükemiz görülmemiş şekilde karanlığa sürüklenmekte. Katil Kenan Evren'in 12 Eylül faşizmini fersah fersah geride bırakan bir süreç yaşıyoruz. Bunlar zaten 12 Eylül faşizminin kanatları altında beslenip büyüdüler.
Uyduruk bir darbe ve arkasından gelen OHAL ve KHK'lerle astığı astık kestiği kestik iktidar yetkilileri tüm emirlerini kendine görev addeden sarayı  talimatlarıyla işleyen bir yargı sistemi kuruldu. Hızla tüm alanlarda adalet yok edildi" denildi.

Gasp edilen hakları için mücadele eden  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın faşizmin zindanlarında adaletsizliğe direndikleri hatırlatılarak "Nuriye ve Semih ölürse insanlık ölür. Buna müsaade etmeyeceğiz. Nuriye ve Semih için adalet istiyoruz" denildi.

Binlerce kamu çalışanının uyduruk KHK'lerle mesleklerinin uzaklaştırılarak adeta açlığa mahkum edildiklerini ifade edilerek "Tüm iktidar yetkilileri şunu iyi bilsinler ki, çocuklarımızın açlığa mahkum edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Onlara uygulanan bu hukuksuzluğa karşı alanları adalet talebimizle ileteceğiz" denildi.
Açıklamada tutuklu milletvekilleri, basın emekçileri ve doğanın yaşam alanlarının yok edilmeye çalışılmasına da değinildi.

Basın açıklamasının devamında "Demokrasinin en önemli ayağı özgür basındır. Artık özgür basın yok yandaş basın var. Yandaş basın iktidarın her türlü olanaklarıyla semirmekte, özgür basın sarayın talimatlarıyla zindanlarda çürütülmektedir.

Bizler analar babalar olarak bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız. Adalet yerini buluncaya kadar alanlar bizim mekanımız olacak.

Adaletten, hukuktan yana plan yargı vicdanlı  mensuplarının bir kısmı görevden alınmış bir kısmı da zindanlara atılarak adaletsizlik ilmek ilmek örülmektedir. Bu zalimlerin zulmüne karşı alanlardayız. Biz zalimlerden değil, zalimler bizden korksun. Biz haklıyız ve biz güçlüyüz.

Halkın özgür iradesiyle seçip parlamentoya gönderdikleri milletvekilleri sorgusuz sualsiz zindanlarda esir alınmışlardır ki, bu halkın iradesinin esir alınmasıdır.
İrademizi özgürlüğü için 'Adalet' diyoruz. Bunun için mücadelemizi yükselteceğiz.

Demokrasinin temel dinamiklerinden biri yerel yönetimlerdir. Halkın özgür iradesiyle seçtiği yerel yöneticiler görevden alınarak, yereller kayyumlarla yönetilmektedir. Demokrasi yereller de hapsedilmiş, askıya alınmıştır. Kayyum adaletsizliğine hayır diyor, demokrasi için adalet diyoruz. Onun için adalet talebimizle alanları mesken tutacağız.

Zeytinliklerimiz, kıyılarımız, meralarımız rant yasalarıyla talan edilmektedir. Örgütlü gücümüzle zeytin yasasını nasıl geri çektirdiysek; kıyılarımızı, meralarımızı da ranta kurban vermeyeceğiz. Yaşam alanlarımız, yaşam kaynaklarımız, doğamızın tahrip edilmemesi, korunması için 'Adalet' diyoruz. Yani herkes için, herkese adalet istiyoruz.

Kadınların cinayete kurban gitmediği, şiddete uğramadığı gün yok!
Kadın cinayetlerine, kadına uygulanan şiddete karşı adalet için alanlardayız.

Yaşam şeklinden, inançlarından, kimliğinden dolayı yok sayılan, şiddete uğrayanlar için adalet istiyoruz.

Herkese adalet için yollara düşenlere, alanları mekan edenlere selam olsun. Yaşasın adalet için örgütlü mücadelemiz" diyen Tüm Emekliler Sendikası üyeleri bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra "Herkes için adalet sağlanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek alandan ayrıldı.