Cuma Akşamları Kadıköy’deyiz

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in açlık grevlerinin 107.gününde İstanbul eylemde idi. Kadıköy'de Süreyya Operası önünde bir araya gelen İstanbullular, 19.30’da Kalkedon Meydanı’na yürüdü.

Çevik kuvvet ve sivil polislerin tacizi ve engelleme çabalarına, taşınan pankartlara müdahale girişimlerine rağmen sloganlar eşliğinde Kalkedon Meydanına gelinerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yapılan basın açıklamasında, Semih ve Nuriye'de el vücut fonksiyonlarında bozulma meydana geldiği, Nuriye Gülmen'in boyun ve göğüs kaslarında çok yoğun ağrıların olduğu, Semih hocanın kulaklarında tıkanmanın söz konusu olduğu ve kendi sesini duymakta güçlük çektiği anlatıldı, "Semih ve Nuriye hayatları boyunca hep öğrettiler ama şimdi tüm dünyaya öğretiyorlar” denildi.

"İnsan haklarıyla insandır" denilen basın açıklaması, "KHK’lar gidecek biz kalacağız" sloganlarıyla sonlandırıldı.

Daha sonra söz alan İsmail Erdoğan "Bilfiil KESK’in üyesi olan Nuriye ve Semih 107 gündür açlık grevinde iken Lami Özgen nerede, Kani Beko nerede? Daha ne kadar seyredecekler?" diye sordu.

Söz alan avukat Behiç Aşçı ise "Nuriye ve Semih'in avukatları olarak onların açlıklarını paylaşacağız, bizler de açlık grevine başlayacağız. Direnişleri bizim de direnişimizdir" dedi ve haftaya yine 19.30'da Süreyya Operası önüne çağrı yapılarak eylem sonlandırıldı.