HDP Üyelerinden Tutsaklara Dayanışma Kartı...

HDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla tüm ilçe örgütlerinden eş zamanlı siyasi tutsaklara ve tutuklu gazetecilere bayram ve dayanışma için kartlar gönderildi. HDP üyeleri dayanışma kartlarını gönderirken de Adaletin herkes için istenmesi gerektiğini ifade etti.

İSTANBUL- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve ilçe örgütleri bayram öncesi siyasi tutuklulara kartlar gönderdi. Tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, akademisyenler ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı tutuklananlar için hazırlanan kartlar her ilçenin postanesinden eş zamanlı olarak bugün öğle saatlerinde gönderildi.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısı üzerine bugün öğleden sonra 14.00'de Galatasaray Postanesi önünde bir araya gelen HDP üyeleri "Herkes İçin Adalet" yazılı pankart açarak, ellerinde gönderecekleri kartpostallar ile siyasi tutsaklara desteklerini ve herkes için adalet istemini dile getirdiler.

Kartların postaya verilmesinden önce HDP İl Eş Başkanı Esengül Demir, AKP iktidarı döneminde hapishanede siyasi tutsakların sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti. HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, il ve ilçe yöneticileri dahil HDP'li 3 bine yakın siyasi tutsak bulunduğunu ve tutsakların sayısının her geçen gün artmakta olduğunu anımsatan Demir, "Üzerindeki tecrit koşulları nedeniyle haberdar olamadığımız Sayın Abdullah Öcalan da bu tutsaklar arasında yer alıyor" dedi.

Kadınlara karşı yürütülen erkek egemen politikalara, kadınlara yönelik siyasi uygulamalara, uğradıkları haksızlıklara ses çıkardıkları için hapishanelerde onlarca kadın bulunduğuna da dikkat çeken Demir, "Adalet arayışının, adalet talebinin bu ülkedeki bütün vatandaşlar, bütün haksızlığa uğramış kimlikler için olması gerekir” dedi.

Basın açıklaması metnini ise HDP İstanbul Kadın Meclisi Eş Sözcüsü Eylem Doğan, hapishanelerde bulunan politik mahpusların bayramlarını kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek “Politik mahpusluk düzeyi, bir ülkenin insan hakları karnesinin en önemli göstergelerindendir. Bu bağlamda ne kadar az hapishane o kadar çok adalet veya gelişmiş demokrasi; ne kadar çok hapishane o kadar az adalet veya anti demokratikliktir” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü olarak göndereceğimiz bayram kartlarıyla iktidarın bütün baskı ve zor aygıtlarının toplumsal muhataplarının fotoğrafını da çekmek istediklerini ifade eden Doğan, baskı, zulüm sadece bir bireye, bir gruba, bir meslek grubuna ya da bir partiye değil kendisinden olmayan bütün toplumsal kesimlere uygulanmaktadır.

Her kesimin kendilerine yönelik olan bu hukuksuz uygulamalara karşı demokratik tepkilerini elbette ki olumlu karşıladıklarını, ancak bu ortak baskılara karşı birleşik toplumsal muhalefeti örgütlemenin de herkesin demokratik görevi olduğunu, toplumsal adaletin de böyle tesis edileceğini belirten Doğan, “Herkesin adaleti kendine değil, herkes için adalet” dedi.

Doğan, sözlerini İmralı hapishanesinde avukat, aile görüşmelerine izin verilmeyen, her türlü iletişim hakkı yasaklanan ve iki yıldır adeta kayıp olan Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ve üç politik mahpus için adalet!

Onlarca yıldır hapishanelerde olan ve fiili olarak ölüme kadar mahpus statüsünde tutulan devrimcilere adalet!

Kadın özgürlüğü mücadelesiyle eril zihniyeti tir tir titreten zindandaki kadıın yoldaşlarımız 'için adalet!

Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında sadece ve sadece demokratik siyaset hakkını kullanan vekil yoldaşlarımıza adalet!

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı şahsında

Halkın belediye başkanlarına adalet!

"Bu suça ortak olmayacağız” diyen vicdanlı akademisyenlere ve kamu emekçilerine adalet!

Kalemlerinin onurunu koruyan gazetecilere adalet!

Ve Enis Berberoğlu için adalet!

Dahası bu metine sıgmayanlar için adalet!

Bilinmektedir ki özgürlük mücadelesi hapsedilemez ve özgürlüğün kararlı savunucuları hiçbir dönemde muktedirler tarafından teslim alınamaz. Bir kez daha haykırıyoruz:

Herkese ADALET!” diyerek bitirdi.

Basın açıklamasının ardından HDP üyeleri siyasi tutsaklar orada arkalarını yazdıkları kartpostallarını postaya verdiler.