Malatya’da KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri, 120. günlerinde eylemlerini Yüksel Caddesi’ne taşıyorlar.

İhraç edilmelerinin ardından eyleme başlayan 4 emekçi, 120 günde 105 defa gözaltına alınmış, 100 bin liranın üzerinde para cezaları ile karşılaşmıştı.

Tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da sesini duyurmak için eylemlerini Yüksel Caddesine taşıyacaklarını duyuran Malatyalı emekçiler adına 10 yıllık ingilizce öğretmeni Sertaç Ökdemir, “Biz yoksul halk çocukları olarak elde ettiğimiz ekmeğimize kimsenin keyfi iradesine bırakmak niyetinde değiliz. Ankara'da ve bir çok yerde arkadaşlarımız alanlara çıktılar. Yüksel'deki direnişe polis saldırıları gerçekleşti. Arkadaşlarımız gözaltına alındı tutuklandılar. 25 yılla yargılanıyorlar. Bu arkadaşlarımız 20 günlük faaliyetleri gerekçe gösterilerek örgüt üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu arkadaşlarımız işini ekmeklerini geri istedikleri için mi terörist oldular? Açlık grevleri toplumsal destek buldu. Faşizm her zaman ışıktan ve sesten rahatsız olur derler. Öyle olduğunu gözlerimizle gördük. " diyor.

Bir gece yarısı görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin taleplerini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen emekçiler, “Bizler milyonlarız. Arkamızda sessiz de olsa bir çığlık var" diyor.