< < Doğubayazıt Kayyımı Su Sorununu Hırsızlık ve İsrafa Bağladı

 

Doğubayazıt Belediyesi Kayyımı Ulaş Akhan ilçede yaşanan su sorunu nedeniyle çok fazla şikayet gelmesi üzerine belediyenin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Doğubayazıt halkına sert çıktı. Su sıkıntısını giderecek yöntem üretmek yerine kaçak kullanım, israf ve harama bağladı.

Belediyenin resmi facebook sayfasında yaptığı açıklama şöyle:

 

"Değerli Doğubayazıt'lılar

Gün içerisinde Belediyemiz tarafından suların kesilmesi ile ilgili yoğun şikayetler almaktayız. Özellikle Ramazan ayında suların kesilmesi nedeniyle bizleri duyarsız olmakla suçlayan mesajlar almaktayız.

Sorun şu ki sular keyfi olarak veya yapılan çalışmalar nedeniyle değil aşırı tüketimden dolayı depoların boşalmasından dolayı kesilmektedir. Nüfusumuzun iki katı oranında su tüketmekteyiz. Tüketilen suyun %85' i ise kaçak tüketiliyor.

İnsanlar insafsızca suları açıp bahçelerini suluyorlar.

Allah rızası için bu mübarek Ramazan ayında hem israfa hem harama dur diyelim. Eğer bu şekilde kullanım devam ederse değil BalıklıGöl'ü Karadeniz'i ilçeye bağlasak bu sorun çözülmez.

Ayrıca sorunun Belediyeden kaynaklandığını iddia edenleri Belediyemize davet ediyorum. Bu sorunu çözmek için bizim bilmediğimiz bir yöntem varsa buyursunlar bize göstersinler.

Lütfen daha duyarlı olalım. Dinimizin tamamen men ettiği haram olan kaçak kullanıma ve israfa bir son verelim.

Saygılarımla

Ulaş Akhan

Belediye Başkan Vekili"

 

İnsanların temiz, içilebilir ve kullanımına uygun su ihtiyacını düzenli bir şekilde sağlamak devletin görevidir. Kesintisiz ve düzenli şekilde halkın su ihtiyacını karşılamak sırasıyla Devlet Su İşleri, illerde İl Özel idaresi ve yerleşim birimlerinde belediyelerin görevidir. Halkın su ihtiyacının karşılanması ve oluşacak aksaklıkların giderilerek sorunların çözülmesi, kaliteli ve düzenli hizmet sağlanması bu kurumların görevidir.

Belediye sınırları içinde halkın ihtiyacı olan suyun karşılanması için belediyeler İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri'yle bağlantılı olarak bu ihtiyacı karşılayacak çözümleri üretmek zorundadır.

Doğubayazıt kayyımı ise su sıkıntısının nedenlerini araştırarak buna yönelik çözüm üretmek yerine yaşanan su sıkıntısının "israf", "kaçak kullanım", "haram" gibi gerekçelere bağlayarak sorumluluğu üstünden atıyor.

Belediyeler ve bağlı bulunduğu kurum yöneticileri ve/veya bu işten sorumlu olan kişilerin kendi görevi ve sorumluluğunu çeşitli nedenlerle yerine getirememesi veya bilerek isteyerek yerine getirmekten kaçınması sonucu oluşan halkın mağduriyetinin giderilmesi için çözüm aramak yerine halkı hırsızlık, insafsızlık, dinsizlik, haram su kullanmak gibi ağır ithamlar ile suçlarken üstüne bir de argo bir dille resmi hesabından "Varsa bilmediğimiz bir yöntem gelin siz çözün" açıklaması yapması bulundukları görev ve makamı nasıl algıladıklarını da ortaya koyuyor.