< Nuriye Ve Semih İçin Açlık Grevinin 101. Gününde Çağrı

İHD İstanbul Şubesi, TİHV İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve TOHAV, "Aslolan yaşamdır, yaşam hakkını savunuyoruz" diyerek, 101 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi için Mersin'de eylem yaparak Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılmasını istedi.

MERSİN - İHD İstanbul Şubesi, TİHV İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve TOHAV, "Aslolan Yaşamdır, Yaşam Hakkını Savunuyoruz" şiarı ile Beşiktaş'ta bulunan küçük Kartal heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

17 Haziran'da Açlık grevlerinin 101'inci gününe giren ve açlık grevindeyken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın serbest bırakılıp işlerine geri dönmesi için yapılan eylemde, Özakça ile Gülmen'in fotoğraflarının olduğu "Yaşamı savunuyoruz" pankartı açıldı. "Ölümü değil yaşamı savunuyoruz" yazılı önlükler giyen insan hakları savunucuları ve hukukçular "Asolan yaşamdır", "İnsan hakları ile insandır", "Nuriye ve Semih'in sesiyiz" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" dövizleri taşıyarak "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Nuriye, Semih onurumuzdur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı.

İHD üyesi avukat Gülseren Yoleri yaptığı konuşmada, her geçen gün durumları kötüye giden Gülmen ve Özakça için yaptıkları eylemleri sıklaştırdıklarını söyledi. Yoleri, "Nuriye ve Semih'in sesi olmaya çalışıyoruz. İşlerine dönünceye kadar açlık grevi sonlana kadar mücadele edeceğiz" dedi.