< Dayanışmaya Çağrı Var

“Bir gece vakti geldiler... Uykudaydı gece... uykudaydı İstanbul... Altı ayrı yerinden uyandırıldı kent... Kapılar yumruklandı, ziller çaldı acı acı... Silahlı, maskeli, kalkanlı infaz timleriyle birlikte girdiler evlere... Başları dik çıktı karşılarına, hesap sordu yürekler, 'siz kim oluyorsunuz da bu şekilde giriyorsunuz evlerimize' diye. Girdiler... Kıyı köşe aradılar, dokundular kirli elleriyle özel olan her şeye... Didik didik ettiler evlerimizi, bilgisayar ve telefonlar dışında alabilecekleri bir şey bulamamış olmanın şaşkınlığı vardı yüzlerinde. Dünya alemin gözü önünde yapılmış sosyal medya paylaşımlarımız nedeniyle geldiğinizi söylediniz evlerimize, bilgisayar ve telefon dışında hangi 'suç' aletini bulacağınızı sanıyordunuz! Bir daha dönüp-dönmeyeceğimizi bilmediğimiz evlerimize baktık şöyle bir... Sevdiklerimize sarıldık...”

24 Mart gecesi evi basılarak gözaltına alınan Önsöz Dergisi Genel yayın yönetmeni Songül Yücel'in satırlarından alıntı yapalım istedik. 7 günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen 6 devrimci, 4 aylık tutukluluğun ardından mahkemeye çıkarılmaya hazırlanıyor.

Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Mücadele Birliği Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar, gazetemiz muhabiri Serpil Ünal, Devinim Tiyatro Atölyesi’nden Nurten Karahancı, Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi’nden okurlarımız İnci Şahin ve Tuğba Acar adlı kadın işçiler, 8 Ağustos günü mahkemeye çıkarılacak.

Tüm dostlarını, basını, sanatçıları, işçileri duruşmaya, Songül, Süleyman, Serpil, Nurten, Tuğba ve İnci'ye destek olmaya davet ediyoruz

8 Ağustos 2018 Çarşamba

13.30

36 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi