< “Özgür Basın Susturulamaz”

Özgür Basın Platformu, 16 Temmuz Pazartesi günü duruşmaya çıkacak olan tutsak gazeteciler Havva Cuştan ve İsminaz Temel için özgürlük istedi.

ETHA muhabirleri Havva Cuştan ve İsminaz Temel’in de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 23 kişinin yargılanacağı duruşma öncesi Galatasaray Meydanında “Özgür Basın Susturulamaz Tutuklu Gazetecilere Özgürlük” pankartı açılarak tutsak kadın gazetecilerin resimleri taşındı.

Eyleme gazetecilerin yanı sıra İHD, Cumartesi Anneleri ve milletvekilleri de katıldı. İlk olarak Sezgin Tanrıkulu ve Oya Ersoy’un söz aldığı eylemde “bu yalan ve manipülasyon yönetime karşı mücadele edebilmek için halkın doğru haber alma hakkını yaşamın her alanında savunanlar olarak özgür basının yanında olmalıyız" denildi.

Gazeteciler adına ortak açıklamayı Rabia Güveli okudu ve meslektaşlarının halk için haber yapan, bu ülkenin gerçek gazetecileri olduğunu söyleyerek "Gazeteciliğin gereği halka doğruyu söylemek ve halkı doğru bilgilendirmektir. Tutuklu iki arkadaşımız da bu gazetecilik ilkesinden dışarı çıkmamış hakikat emekçileridir. Gerçekten kamu yararını düşünüyorsanız, arkadaşlarımızı serbest bırakın. Çünkü hakikat yargılanamaz, gazetecilik suç değildir" dedi.

“Pazartesi günü o mahkemede İsminaz gazeteciliği savunacak, gazetecilik yapmanın suç olmadığını anlatacak. Havva ise halkın haber alma hakkına vurgu yapacak” denilen açıklama "Özgür basın susturulamaz" sloganları ile son buldu.