Nakba’nın 70. yıldönümünde, Filistin’e yönelik Siyonist saldırıları katliamı protesto için, “70 Yıldır Nakba Sürüyor, Geri Dönüş Mücadelesi Sürüyor”, “Kudüs Filistin’dir Filistinlilerindir”,  pankartları ile BDS Türkiye ve çok sayıda devrimci örgüt, pankart, bayrak ve dövizleriyle Taksim Tünel Meydan’dan Galatasaray’a yürüdü.

Saat 19.00’da “Kudüs Filistin Halkınındır”, “Filistin’de Taş Atan Çocuklara Bin Selam”, “Filistin’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Diren Filistin Seninleyiz”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Kahrolsun ABD Emperyalizmi”, “Yıkılsın Siyonist İsrail Devleti”, “Nehirden Denize Özgür Filistin” sloganlarıyla toplanan binleri aşan kitle Türkçe ve Arapça sloganlar, ajitasyon konuşmalarıyla yürüyüşe geçti.

Konuşmalarda saldırı ve katliamlar protesto edilirken, İsrail’le ekonomik, askeri ilişkilerin kesilmesi, İsrail’in boykot edilmesi istendi.

Sloganlarla Galatasaray Meydanı’na ulaşıldı. İlk açıklama BDS İstanbul adına okundu. Türkçe ve Arapça okunan açıklamalar sık sık sloganlarla kesildi. Filistin’in adım adım işgalinin ve katliamının tarihinin anlatıldığı açıklamada, Nakba’nın tarihte kalan bir etnik temizlik olmadığı, 70 yıldır devam ettiği, işgalin adım adım yayıldığı, mülteci sayısının her yıl yüzbinlerle arttığı, Filistinlilerin İsrail vatandaşı olarak 2. sınıf bir yaşam sürdürdüğü söylendi.

“1967 yılında işgal edilen topraklar işgalin ağır bedelini ödemeye devam ediyor. Gazze 12 yıldan uzun zamandır ağır bir abluka altında, hayatın sürdürülmesi için gerekli en temel koşullar ve ihtiyaçlarından mahkumken, Batı Şeria bölgesi, uluslararası hukuka aykırı İsrail yerleşim birimleri için yapılan toprak istilası, ırk ayrımı duvarı inşası ve tüm Filistinli nüfusu birbirinden ayıran kontrol noktaları ve işgal askerlerinin fiili varlığı ile karşı karşıya” denilen açıklamada, ilhak edilmiş Kudüs’ün “İsrail’in Başkenti” olarak kabul ettirilmeye çalışıldığı söylendi.

BDS Türkiye olarak, ABD’nin 6 Aralık 2017’de Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasını ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını protesto ederek, onlar ne yaparlarsa yapsınlar Filistin halkının Kudüs’ten vazgeçmeyeceklerini söylediler. Açıklamada, Siyonist oluşumun tüm alanlarda boykot edilmesi ve yalnızlaştırılması istenirken; Türkiye hükümetine de İsrail’le 2 yıl önce yapılan normalleşme anlaşmasının iptal edilmesi ve doğalgaz işbirliği başta, her türlü işbirliğinden vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

Eylem, “70 Yıldır Nakba Sürüyor, Geri Dönüş Mücadelesi Sürüyor, Kudüs Filistin’dir Filistinlilerindir, Filistin’e Özgürlük İsrail’e Boykot” denilerek sona erdi.