Kitaplarımız Tutsaklara

Cezaevlerinde OHAL ile birlikte tutsaklara yönelik artan baskılar, tek tip dayatması ve yayın yasakları, Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ)’nin "Kitaplarımız Tutsaklara" şiarıyla yaptığı basın açıklaması ile protesto edildi.

12.30’da Galatasaray Lisesi önünde toplanan tutsak yakınları, basın açıklaması yaparak tutsaklara kitap gönderdiler.

OHAL'le birlikte hapishanelerde tutsaklara dönük baskılar, tek tip elbise dayatması ve yayın yasaklarına dikkat çekilen basın açıklamasında mektupların tutsaklar için dışarıya açılan bir pencere olduğuna dikkat çekildi. Kimi cezaevlerinde tutsakların tüm kitaplarına el konulduğu, kimilerinde sayı sınırlaması getirildiği söylenen açıklamada, AYM kararlarına göre kitapların tutsaklara verilmemesinin hak ihlali olduğu aktarıldı.

Cezaevlerine yayınevleri yahut tutsak aileleri tarafından gönderilen kitaplar dışında gazete ve dergiler de alınmıyor, “bayiden para ödenerek alınması” şart koşuluyor.

Eylem "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır!", "Tutsaklara kitap yasağına son!" sloganları ile sona ererken, Galatasaray Postanesi’nden tutsaklara kitaplar postalandı.