Yine Mayıs’ı Mayıs yapan 1 Mayıs’ta devrimci proletaryanın “Bütün iktidar emeğin olacak” şiarıyla tüm dünya’da burjuvaziyle kavga etmek ve işçi emekçi dayanışmasını büyütmek için alanlardaydık.

“1 Mayıs Taksimdir!”diyerek bulunduğumuz bütün alanları kızıllaştırma bilinciyle Antakya Mücadele Birliği olarak saat 15.00’da Doğuş Okullarının önünde toplanmaya başladığımız 1 Mayıs etkinliğine “Yeryüzündeki En Görkemli Bayram Emeğin İktidarı Aldığı Gün Olacak!” pankartıyla katıldık.

Toplanma alanında bayraklarımızla coşkulu bir şekilde halaylara durduk. Gelen yeni insanlarla, işçi ve emekçilerle sohbet ettik. Şiir okuduk, türkü söyledik... Bir diğer taraftan işçi sınıfına dair hiçbir slogan atmayan, reformist taleplerini ve seçim umutlarını dile getiren, 1 Mayıs’ı niteliksizleştiren yapı ve sendikalara rağmen; güçlü bir kortejle, ellerimizde sağlam tuttuğumuz bayraklarımızla ve sımsıkı sarıldığımız politikalarımızla işçi sınıfını selamladık.

“Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak”, “Taksim’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm”, “Denizler Yaşıyor Leninistler Savaşıyor”, “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak” sloganlarımızla ve genel sürece, üniversite/lise sorunlarına dair ajitasyonlarımızla sesimizi yükselttik.

Yürüyüşten önce 1 Mayıs alanına astığımız “Politik Özgürlük Kazanılmadan Akademik Özgürlük Kazanılmaz” DÖB imzalı pankartımıza polis saldırmış, 4 arkadaşımız GBT’ye maruz kalmıştı.

Bir taraftan bizler bu baskılarla karşı karşıya kalırken, bir tarafta da sahnede başka havalar esiyordu. Hilmi Yarayıcı’nın sahne aldığı alanda seçim propagandası yaptığı yetmezmiş gibi, polisleri de 1 Mayıs alanına, halaya davet edildi… Bu durum bize gösteriyor ki, hiçbirinin derdi devrim ya da işçi sınıfı değil!

Ve tarih bugünleri affetmeyecek!

Bütün bu provokasyonlara ve engellemelere rağmen 1 Mayıs işçi sınıfınındır, 1 Mayıs devrimi örmektir, 1 Mayıs Taksimdir!

YAŞASIN 1 MAYIS!

YAŞASIN DEVRİM VE SOSYALİZM!

MÜCADELE BİRLİĞİ ANTAKYA