“Rehin Alabilirsiniz Ama Teslim Alamazsınız”

3 Mayıs günü HDP İstanbul İl Örgütü, Eşbaşkanları Cengiz Çiçek ve il yöneticileri Gönül Karaman’ın da aralarında bulunduğu 10 ilçe yöneticisinin “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanmasını Çağlayan Adliyesi önünde protesto etti.

28 Nisan günü HDP Güngören İlçe Binasında seçimlere yönelik yapılan halk toplantısına saldıran polis, 39 kişiyi gözaltına almıştı. 29 kişi ertesi gün ifadesi alınarak serbest bırakılırken, aralarında HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek’in de olduğu HDP il ve ilçe yöneticilerden 10 kişiyi de 3 Mayıs günü adliyeye çıkardı.

Cengiz Çiçek, Gönül Karaman, Keziban Bulak, Gülsimet Önal, Kazım Köse, Yusuf Kesik, Ömer Özkan, Mehmet Emin Kılıçarslan, Halit İpekyüz ve Yüksel Seyithan’ın “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle tutuklanması üzerine, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, bu tutuklama seçime dönük bir operasyon olduğunu vurguladı ve asla pes etmeyeceklerini söyleyerek, “Bugün bizden 10 kişi alabilirler ama bizler yüzler, binler, milyonlar olarak yeniden geleceğiz. Asla yılmadık, vazgeçmedik, pes etmedik ve pes etmeyeceğiz; mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“Rehin Alabilirsiniz Ama Teslim Alamazsınız” pankartının açıldığı protestoda, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “HDP Umuttur Umut Dimdik Ayakta”, “Hak, Hukuk, Adalet HDP İle Gelecek” sloganları atıldı.