< "Baskılarınız, Tutuklamalarınız Taksim'e Yürüme İradesini Engelleyemez"

 

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyen devrimcilere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırısına basın toplantısı yaparak tepki gösterdi. Taksim iradesini gösterdikleri için tutsak edilen devrimcileri alacaklarını omuz omuza mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen devrimcilerin gözaltına alınması ve tutuklama saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

Kadıköy'de Polis Ablukası

Kadıköy'de bulunan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube'de yapılacak basın toplantısı öncesinde sendikanın bulunduğu sokak polis tarafından ablukaya alındı. Sokağa dört gözaltı aracı getirilirken sokak özel tim ve çevik kuvvet polisleri tarafından kuşatıldı, sokak giriş ve çıkışı kalkanlarla kapatıldı. Sokağa ve otoparka giriş ve çıkışlar engellendi.

 

"Devlet Terörü Sürüyor"

"1 Mayıs tutuklanamaz! Taksim'e yürümek haktır! Arkadaşlarımızı alacağız" şiarıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı 1 Mayıs'tan iki gün sonra ve bu sabah gerçekleşen gözaltı operasyonunun "devlet terörü" olduğunu ifade etti.

 

"Tutaklanan Arkadaşlarımızı Almak İçin Bir Araya Geleceğiz"

Çok sayıda kişinin ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındığını, evlerinin kapılarının kırıldığını söyleyen 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının meşru olduğunu belirterek"Devlet terörü, gözaltılar devam ediyor. 1 Mayıs sonrası tutuklanan arkadaşlarımızı zindanlardan koparıp almak için önümüzdeki günlerde bir araya gelecek bir yol haritası çıkaracağız" dedi.

 

"Taksim'e Yürüyenler Milyonların Taleplerini Taşıdı"

Basın açıklamasını okuyan Demet Koca bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününde İstanbul’da binler işçi sınıfının tarihsel 1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı’na yürümek için bir araya geldiğini, bu 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyenlerin memleketin en yakıcı gündemlerini sokaklara taşıdıklarını söyledi.

Koca "Orta Vadeli Program’la krizin yükünün işçi-emekçilere yıkılmasına karşı, kıdem tazminatı gaspından sendikasız/güvencesiz çalıştırılmaya, iş cinayetlerinde ölmekten açlık sınırı altında kalan ücretlere, emeklilerin sefalete mahkûm edilmesinden her gün öğünlerimizin küçülmesine, kadın cinayetlerinden niteliksiz eğitime toplumun bütün itirazları Taksim’e doğru yürüdü" dedi.

1 Mayıs’ta kurulan barikatların işte bu insanca ve onurlu yaşama talebine karşı kurulduğunu, emekten, barıştan, demokrasiden yana olanların hem bu 1 Mayıs’ta hem de yaşamın her alanında milyonlara dayatılan bu çürümüş düzenin barikatlarının karşısında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayan Koca "Günlerdir 1 Mayıs’a katılan, yüzünü Taksim’e dönen, adımlarını direnişe atan herkes, Saray’ın trollerince, İçişleri Bakanı’nın işkenceyi aklayan tweetleriyle, İstanbul Valisi’nin provakasyonlarıyla, Yen iAkit’inden İHA’sına bilumum tetikçi basının kriminalize etmeye çalışan manşetleriyle hedef gösterilmeye çalışılmaktadır" dedi.

 

"Saldırlarınız Bu Düzene Karşı Mücadelemizi Engelleyemez"

Dün gece saatlerinde 38 kişinin açıkça hak olan 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama iradesini gösterdiği için tutuklandığını, bu sabah 12 kişinin daha evleri basılarak gözaltına alındığını söyleyen Koca "Ev baskınlarınız, gözaltılarınız, tutuklamalarınız, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyen iradeyi durduramaz. Yasaklamalarınız, saldırılarınız, milyonlarca insanı her gün açlığa ve sefalete mahkum eden bu düzene karşı mücadelemizi engelleyemez" dedi.

 

"Taksim İradesine Sahip Çıkacağız"

İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri olarak, 1 Mayıs’a, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüme iradesine, insanca ve onurlu bir yaşam mücadelesine sahip çıkacaklarını belirten Koca "Tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın mücadelesini büyüteceğimizi bir kere daha söylüyoruz" dedi.

 

"Tüm Bairkatları Ortak Mücadelemizle Aşacağız"

"1 Mayıs günü nasıl omuz omuza, hep beraber direndiysek, bu mücadeleyi de yine hep beraber sokaklarda, işyerlerinde, okullarda, meydanlarda büyüteceğiz. Halkın önüne kurulan tüm barikatları ortak mücadelemizle aşacağız" diyen Koca sözlerini"Taksim’e yürümek haktır. Asıl suç Taksim’i işçilere, emekçilere, kadınlara, öğrencilere kapatmaktır. 1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı’dır! 1 Mayıs Direnişine katılmak onurdur,

arkadaşlarımızı alacağız! Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiç birimiz"diyerek tamamladı.