< Cumartesi Annelerine Polis Saldırısı 18 Gözaltı

Cumartesi Anneleri 950'nci Haftasında kayıp yakınları Galatasaray Meydanı'ndaydı. Gözaltında kaybedilen yakınları için karanfiller ve çiçekler bırakmak isteyen Cumartesi İnsanlarına 950'nci haftasında yine polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri / İnsanları 950'nci haftasında gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve sorumluların yargılanmasını istemek için bir kez daha Galasaray Meydanı'ndaydı. "Hafıza Mekanımız" dedikleri Galatasaray Meydanı'na kaybettikleri yakınları için karanfiller bırakmak isteyen Cumartesi İnsanlarına bir kez daha polis saldırarak çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Cumartesi Annelerinin 700'üncü haftasından itibaren polisin Galatasaray Meydanı'da eylem yapmalarını engellemesi ve saldırırak gözaltına almasına ilişkin açılan davalarda AYM iki kez " hak ihlali" kararı vermiş olmasına rağmen polis Cumartesi İnsanlarına her hafta saldırarak işkenceyle gözaltına almaya devam ediyor.

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler: Besna Tosun, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Meriç Eyüboğlu, Cüneyt Yılmaz, Leman Yurtsever, Ali Tosun, Ali Ocak, Selvi Gülmez, Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Hünkar Yurtsever, Sebla Arcan, Hatice Korkmaz, İsmail Yücel, İkbal Eren, Mukaddes Şamiloğlu.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.