Samandağ’da Gezi Ayaklanması’nın 10. yılı ve depremin 4. ayının anması için dün meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Samandağ Abdullah Cömert Parkında akşam saatlerinde yürüyüş için toplanıldı. “Gezi Direnişinden Deprem Dayanışmasına Mücadele Sürüyor” pankartı açılan eyleme halktan büyük ilgi vardı. Abdullah Cömert Parkında Gezi Ayaklanması ve depreme yönelik bir konuşma yapıldı ve sonrasında meşaleli yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş sırasında bir çok kez Gezi Ayaklanmasında ölümsüzleşenlerin adları anıldı ve depremin 4. ayı olmasına rağmen hala yaşanan sıkıntılardan bahsedildi.

Yürüyüş sırasında “Ma Rıhna Nıhna Hon”, “Gezi’de Düşene Dövüşen Bin Selam”, “Yaşasın Armutlu Mücadelemiz”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları atıldı.

Açıklamanın yapılacağı Shell Petrol yanı çadır alanının yakınında, depremde kaybedilen insanlar için mum dikildi ve ardından çadır alanında açıklama yapıldı.

Açıklamada “10 yıl önce de bugün de mücadelenin bize özgürlük getireceğini biliyoruz. Ondandır ki Gezi egemenlerin korkulu rüyası olmuştur" denildi.

Ardından alkışlar ve ıslıklar eşliğinde eylem sona erdi.