Mehmet Şahin, 30 yıl 4 aylık tutsaklığının ardından Şakran 2 Nolu T Tipi Zindanı'ndan tahliye Oldu.

Şakran 2 Nolu T Tipi Zindanı'nda bulunan tutsak Mehmet Şahin 30 yıl 4 ay sonra tahliye edildi. Şahin “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” suçlamasıyla 1993 yılında Batman’da gözaltına alınıp tutuklanan Şahin, yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası almıştı.

Mehmet Şahin 30 yıllık tutsaklığı sürecinde Batman, Antep, Çankırı, Siirt ve son olarak Şakran Zindanı'nda kaldı. Devletin infaz yakma uygulamaları nedeniyle Mehmet Şahin'in tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından 4 ay ertelendi.

"Arkadaşlarımı Bırakmanın Hüznünü Yaşıyorum" 30 yaşında girdiği zindandan 60 yaşında çıkan Şahin, akrabaları ve Ege Tutuklu, Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) yöneticileri tarafından karşılandı. 30 yıl aradan sonra tahliye olmanın çıkmanın kendisine moral verdiğini belirten Şahin, 30 yıldır beraber kaldığı arkadaşlarımı geride bırakmanın hüznünü yaşıyorum" diye ifade etti.

 

"Deniz Mürekkep Ağaçlar Kağıt Olsa Anlatmaya Yetmez"

Şahin, “Ben dışarıya çıkmayı tam bir özgürlük olarak görmüyorum. Asıl özgürlük insanın zihnindedir. Deniz mürekkep olsa, buradaki ağaçlar kağıt olsa geride bıraktığım arkadaşlara karşı duygularımı ifade etmem mümkün olmayacak. Biz cezaevinde sıradan bir yaşam yaşamadık. Özgürlük her şeye rağmen güzeldir. Evet heyecanlıyım. Ama tek dileğim cezaevinde bulunan bütün tutuklu arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasıdır. Biz sadece Kürtlerin değil bütün halkların özgürce yaşayacağız bir dünyanın olmasını istiyoruz” dedi

Mehmet Şahin, memleketi Batma’a doğru yola çıktı.