kişi Taksim'de bulunan TMMOB Mimarlar Odası önünde bir araıya gelerek Gezi Atsklammasında ölümsüzleşenleri andı.

Gezi Ayaklanması'nın 10'uncu yılında Gezi'de ölümsüzleşenler anıldı. Taksim Dayanışması'nın çağrısı olan 19.00'dan saatler önce çok sayıda kişi Taksim'de TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde toplanarak Gezi sloganları atarak ölümsüzleşenleri andı.

"Umutsuzluğa Kapılma Gezi'yi Hatırla" yazılı pankartın açıldığı eylemde; "Gezi'de Destanlaşanlara Selam Olsun", "Yeni Geziler Yaratacak Faşizmi Yeneceğiz", "Şimdi Devrim Zamanı", "Sınıfsız Sömürüsüz Bir Dünya İçin Tek Çözüm Devrim", "Yaşadın Gezi Ayaklanmamız", "Gezi Direnişinin 10. Yılında Yeni Ayaklanmalarla Zafere", "Karanlık Gider Gezi Kalır" dövizleri ile Gezi Ayaklanması'nda ölümsüzleşenlerin ve Gezi tutsaklarının fotoğrafları taşındı.

Gezi'de ölümsüzleşenlerin isimleri sayılarak bekleyişte "Yaşıyor" diye haykırıldı ve "Gezi'de Düşene Dövüşene Bin Selam" sloganı atıldı.

TMMOB önünde buluşan çok sayıda kişi "Her yer Taksim Her Yer Direniş", "Direne Direne Kazanacağız", "Gezi Tutsakları Onurumuzdur", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", "Seçimle Değil Devrimle Gidecekler", "AKP'den Hesabı Gençlik Soracak", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek", "Faşizmi Sokakta Yeneceğiz" sloganlarıyla bir araya geldi.

Taksim Dayanışması'nın saat 19.00'da "Acil Demokrasi Ve Adalet! Karanlık Gider Gezi Kalır" yazılı pankart açılarak önde Gezi'de ölümsüzleşenlerin aileleri ve ölümsüzleşenlerin fotoğrafları yer aldı.

Eylemde 6 Şubat depremi hatırlatılarak Gezi Parkı'nın da bir deprem toplanma alanı olduğu buna rağmen yapılaşmaya açılmak istendiği belirtilerek mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Basın açıklamasını ise Taksim Dayanışması adına Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube başkanı Esin Köymen okudu.

"Gezi’nin onuncu yılında, şehir şehir dalga dalya yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. Gezi’de ben de vardım” diyenlerle…" diyerek sözlerine başlayan Köymen, Gezi çığlığının ülkenin semalarında dolaşmaya devam ettiğini ve edeceğini vurguladı.

Gezi’yi ömrünün en renkli, en coşkulu, en heyecanlı ve en güzel günleri arasında anımsayanlarla , ülkeyi karanlığa boğan rantçı, piyasacı, kadın düşmanı siyasetin karşısında Gezi Parkı’nın; eşitlikçi, paylaşımcı, doğayı ve emeği koruyan ve kadınların önde saf tuttuğu başka bir dünya mümkün diyenlerin yanyana geldiğini belirten Köymen bunca ötekileştirme, düşmanlaştırma çabalarına rağmen "Gezi’nin o bir aradayız ruhundan da güç alarak birlikte yaşama iradesini, taleplerinden ve haklarından en ufak bir geri adım atmadan sürdürme kararlılığını gösterenlerle yine birlikteyiz" dedi.

Köymen"Tek bir kız kardeşlerini bile yalnız bırakmayan kadınlarla, yok sayılmaktan öte siyasi iktidar sahipleri tarafından nefret objesi haline getirilmelerine rağmen buradayız ve burada var olmaya devam edeceğiz kararlılığını gösteren LGBTİ bireylerle…

Gündüz işte gece direnişteyiz diyen beyaz yakalılarla, şehrin bütün parklarını Gezi parkına dönüştüren işçilerle, işsizlerle, emeklilerle… Coşkusu, enerjisi ve kararlılığıyla bu ülkede haksızlıklara hukuksuzluklara adaletsizliklere her zaman karşı çıkanlar olacağını gösteren gençler ve ruhu hep genç kalanlarla… Gurur duyuyoruz!" dedi.

"Bu memleket aydınlığa kavuşsun diye gencecik yaşlarında hayatlarını kaybeden, bizden ayırdıkları Berkinimizin, Ali İsmailimizin, Abdocanımızın, Mehmetimizin, Ethemimizin, Ahmetimizin, Medenimizin ve Hasan Feritimizin anılarıyla gurur duyuyoruz" diyen Köymen, Gezi Ayaklanması'nda gözünü kaybedenlerin, yaralananların, yargılananların, işsizliğe, sürgüne mahkum edilenlerin, ödetilen her bedele karşın Gezi’nin anısına toz kondurmayan tavırlarıyla gurur duyduklarını vurguladı.

6 Şubat Depremlerinde bir kez daha haklılıkları ispatlandığı üzere, sağlıklı ve dayanıklı kentlerde yaşama hakkını hukukla ve meslek ilkeleriyle savunarak Gezi’yi bir afet toplanma alanı olarak koruyan, bu ülkenin demokrasi güçleri ve demokrasiye omuz veren yurttaşlarıyla da gurur duyduklarını ifade eden Köymen, "Gezi’nin bizlere öğrettiği dayanışmacı anlayışla, yaşanan kamu zaafiyetlerine ve engellemelerine rağmen acıları dindirmek ve yaraları sarmak için depremin ilk saatlerinden itibaren ülke bütününde seferber olan, geleceğimize umut olmaya devam eden birliktelik ile gurur duyuyoruz" dedi.

Tüm ülkeyi şehir şehir “Her yer Taksim her yer direniş” sloganıyla inleten, haklarına, kentine, doğasına, memleketine sahip çıkan milyonlar adına, bütünüyle haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla tutuklu bulanan Gezi tutsaklarını selamlayan Köymen "Ülkemizin adaletsiz, hukuksuz, farklı görüşlere tahammül edilmeyen, demokratik talep, tepki ve eylemlerin doğrudan doğruya suç kapsamına alınan bir anlayışla yönetilmesine, Yargının bağımsızlığının ortadan kaldırılmasına, dosyaları okumayan, delillere bakmayan, direktifle kararlar veren mahkemelere, Hak arayanı biber gazına boğulmasına, polis şiddetine maruz bırakılmasına, ülkenin gençlerinin, eğitimli, kültürlü kesiminin, muhaliflerin, emeği sömürülen işçilerin; baskı, ekonomik kriz, geleceksizlik, liyakatsizlik yüzünden bir nefes, bir huzur arayışı ya da hayatta kalabilme çabasıyla kalbini memleketinde bırakıp bu ülkeden göç etmek zorunda bırakılmasına karşıyız" dedi.

"Gezi’de kapısını araladığımız o coşkulu, heyecanlı, bir arada, umutlu, paylaşımcı, dirençli “bir başka dünya” için mücadele etmeye devam ediyoruz.Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir." diyen Köymen , insanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebi ve hak arayışının hep süreceğini söyledi.

Köymen sözlerini şöyle tamamladı: "Onuncu yaşında da, Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz Gez'iyi. Ve bu sloganla karşılıyoruz önümüzdeki dönemi. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Bu gurur hepimizin! Karanlık Gider, Gezi Kalır! "

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız. https://www.youtube.com/live/NYQQThYzvB8?feature=share