Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) olarak çalışmalarını büyük bir enerjiyle yürüttüğümüz "Alacaklıyız! Bize Gelecek Borcunuz Var!" kampanyamızın finalini coşkulu bir etkinlikle yaptık.

Kıvılcım Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen buluşma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından, son süreçte öğrenci gençliğin ve DÖB'ün eylemlerinden oluşan sinevizyon gösterimine geçildi. Sinevizyon gösteriminin ardından panel bölümüne geçildi.

Panelin "Gençlik mi Geleceksiz? Burjuvazi mi?" konulu ilk sunumunda panelist arkadaşımız, “Yaşadığımız topraklarda bunca açlık, yoksulluk varken kitleler evinde beklemiyor. Kitleler ayaklanmacı bir ruh haline bürünüyor. Gezi’de, 6-8 Ekim’de gördüğümüz ayaklanmacı ruh hali önümüzdeki ayaklanmalara ışık saçıyor. Bizlere bulaştırmak istedikleri korku, yılgınlık gibi olgular bu toprağın insanları tarafından aşılıyor. Korku eşiğini aşıyoruz. Asıl korkan onlar. Kaybetmeye mahkum olan onlar." diyerek zaferin işçi sınıfı ve ezilen halkların olduğunu vurguladı.

"Kadın ve LGBTİ+" üzerine yapılan sunumda ise; "Kadınların ve LGBTİ+’ların eylemleri tüm işçilerin, emekçilerin kapitalizme karşı yürüttüğü genel başkaldırısıdır." diyen yoldaşımız sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin her bir yerinde dalgalanan eylemlerin yaygınlığında, kadınların artan eylemlerinin ve sokakları zapt etmesinin büyük bir rolü vardır." Sosyalizmde ve Sovyetler Birliği'nde kadının durumuna değinen panelist arkadaşımız sözlerini, Kadınların ve LGBTİ+'ların sorunlarının sınıfsız ve sınırsız bir toplum olan komünizmde gerçekten çözülebileceğini belirterek sonlandırdı.

"Öğrenci Gençlik Hareketinin Güncel Durumu" sunumunda da "Parasız, bilimsel eğitim, demokratik, özerk üniversite talepleri ancak emekçilerin iktidar mücadelesi ile örtüşürse anlamlı olur. Öğrenci gençliğin çıkarları işçi sınıfının çıkarlarıyla ortaktır. Bu nedenlerle öğrenci mücadelesi kampüs ve okul duvarlarını aşmalıdır, aksi takdirde reformist taleplerde ve çözümlerde takılı kalır. Bunu aşmanın gerekliliği apaçık ortadadır, yaşadığımız bütün sorunların çözümü devrim mücadelesindedir." denildi.

Panel sonrası etkinlik açık kürsü ile devam etti. Açık kürsüde gençliğin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara nasıl çözümler getirilebileceği tartışıldı, öneriler sunuldu. Büyük bir heyecanla söz alan konuşmacılar, öğrenci gençliğin mücadelesinin kampüs ve okul sınırlarını aşarak, işçi sınıfı ve emekçilerin devrimci kavgasıyla birleşmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Yine söz alan bir işçi dostumuz işçi sınıfının devrimci öğrencilere borçlu olduğunu, zaferin birlikte kazanılacağını belirtti. Yeni dönemde gençlik kitlelerinin devrim saflarında örgütlenmesi için mücadeleyi büyütmek gerektiği vurgulandı.

Serbest kürsü bölümünde yapılan konuşmaların ardından etkinlik şarkılar, türkülerle devam etti. Hep birlikte marşların türkülerin söylendiği etkinlik, çekilen coşkulu halayların ardından sonlandırıldı.

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)