< “Enes Kara İsyanımızdır”

“Enes Kara İsyanımızdır” diyen gençler, Taksim’de eylemde idi. Polis saldırılarına, gözaltılara rağmen eylemi terk etmeyen gençler uzun süre sloganlarla eylemi sürdürdü.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın aile baskısıyla kaldığı cemaat yurdunda intihara sürüklenmesini protesto için Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) Taksim Tünel Meydanı’na yaptığı eylem çağrısı, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın eylem yasağı kararıyla karşılanmıştı. Yasakları tanımayacaklarını söyleyen İstanbul’daki gençlik örgütleri, Taksim’de olacaklarını bir kez daha ilan ettiler.

Saatler 19.00’a gelirken Büyük Parmakkapı Sokak’tan polis ablukası altındaki İstiklal Caddesi’ne çıkan gençler, “Enesin Hesabı Sorulacak”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attılar. Polisin saldırısı ardından yeniden toplanıp caddeye çıkan gençler, polisin saldırılarına, gözaltılarına rağmen caddeyi terketmedi.

Mis Sokak’ta kısa bir basın açıklaması yapan gençler, “Gençler Sizden Nefret Ediyor, Gençler Sizden Nefret Ediyor” diye haykırdılar. Polisin yeni saldırısına birbirine kenetlenen gençler slogan atmaya devam etti.

Basının görüntü almasının da engellendiği eylem boyunca çok sayıda basın emekçisi de darp edildi, gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler darp edilerek polis koridorundan geçirilerek gözaltı aracına götürüldü. Bu defa da gözaltı otobüslerinin önünü kesen gençler “İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek” sloganlarıyla aracı yumruklayarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler. Gözaltındakiler de sloganlarla camları yumrukladı. Aracın geçişine izin vermeyen gençlerin üzerine doğru otobüsü hızla süren polis İstiklal Caddesi’nde süratle hareket etti. sürülerek hızla Bu esnada aralarında DÖB’lü öğrencilerin de olduğu çok sayıda kişi daha gözaltına alındı.

ÇHD’li avukatlar, 83 öğrencinin gözaltına alındığını ve Vatan Caddesi’nde bulunan emniyet müdürlüğüne götürüldüğünü duyurdu.