< İBB Önünde Ulaşım Zamları Protesto Edildi

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bugün bir basın açıklaması düzenleyerek son süreçte İstanbul'da ulaşıma gelen zamları protesto etti.

“Kazanan Bir Avuç, Faturayı Ödeyen Milyonlar, Ulaşım Zamları Geri Çekilsin" pankartının açıldığı eylem, yoğun polis ablukası altında geçti. Polisin İBB önünde açıklama yapılmasının yasak olduğunu ancak belediye binası karşısındaki parkta açıklama yapılabileceğini söylemesi üzerine, ajitasyon konuşmaları ile bu durum teşhir edildi.

Eylemde İBB'nin halktan yana görünen tavırlarının aslında yalan olduğu ve yoksulların düşmanı olduğunu gizlemeye çalışmasının bir ifadesi olduğu söylendi. Ayrıca Belediye bünyesinde çalışan orman işçilerinin zorla Türk-İş sendikasına üye yapılmaya çalışılması ve işçilere mobing uygulanması da teşhir edildi.

Ablukaya rağmen halktan insanların da destek verdiği basın açıklamasında “Bize Gelecek Yoksa, Size Huzur Yok", “Milyonlar Aç, Milyonlar İşsiz, İşte Sizin Düzeniniz", “Krizin Kaynağı Kapitalizm” sloganları sık sık atıldı. Ajitasyon konuşmalarının ardından okunan basın açıklamasında “Basına, Kamuoyuna, İşçi, Emekçi, Liseli, Üniversiteli Gençliğe: Dünyada tekelci sermaye uzun yıllardır bir krizin içerisinde ve bu krizi aşamıyor. Bu kriz kimi zaman dünyanın herhangi bir yerinde yüksek enflasyon olarak, başka bir yerinde bir başka zaman yüksek işsizlik olarak, çoğu zaman da ikisi bir arada olacak şekilde kendini belli ediyor. Burjuvazi bu krizleri aşamıyor, aşamadıkça da sırtımızdaki yükü perçinliyor. Kapitalist sistem kendini var etmek uğruna insanca bir geleceğe dair basamak basamak ördüğümüz hayallerimizi, çabalarımızı, hedeflerimizi gözünü kırpmadan bir çırpıda yok ediyor. Ancak içine itildiğimiz açlık, yoksulluk, sefalet bizlere kendi çaresizliğimizi değil, burjuvazinin çaresizliğini ve ömrünün artık ne denli kısaldığını gösteriyor.” denildi.

Açıklama “Her 4 gençten birinin işsiz olduğu bir ülkede bir sabah toplu taşımaya gelen %36 zamla uyanıyoruz, aynı gün yatağa giderken doğalgazın, elektriğin, ekmeğin, yumurtanın, sütün ve daha bir çok şeyin daha zamlandığını şahit oluyoruz.” denilerek devam etti.

“Bu zamlarla mücadele etmek demek, burjuvazi ve onun kapitalist sistemiyle topyekun mücadele etmek demektir. Bu hayat pahalılığıyla mücadele etmek ‘Zamlar kaldırılsın’ diyerek değil; ‘Kapitalizmi yıkacağız!’ diyerek olacak bir iştir. Muhalefet partilerinin peşinde çözümsüzlüğün pençesinde dolanmaktansa gelin hep birlikte gençliğin dinamik, bağımsız, devrimci mücadele hattını Birleşik Gençlik Meclisleri saflarında örelim.

Bizi kapitalizmin emekçiler üzerinde yarattığı bu yoksulluk dalgasından da faşizmin kadınlar, LGBTİ+lar, emekçiler, Kürt Halkı üzerindeki baskı ve teröründen de ancak Birleşik Mücadele bizleri kurtarır. Gelin bu mücadelenin gençlik cephesini hep birlikte büyütelim ve emperyalist-kapitalist sistemi tarihin tozlu raflarına gönderelim.” denilen açıklama, gençliği mücadeleye çağırarak bitirildi.

Eylem açıklamanın ardından atılan sloganlarla sona erdi.