5 Mayıs Cumartesi günü Eğitim-Sen/Adana'da, Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in idam edilmelerinin 46. yılında Devrimci Öğrenci Birliği olarak bir anma etkinliği gerçekleştirdik.

Gençliğin çoğunlukta olduğu anma 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve bütün devrim savaşçıları için saygı duruşu ile başladı. Sonrasında Denizler ve DÖB ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından 1968'de Denizlerin kurmuş olduğu ve bu sene 50. yılında olan Devrimci Öğrenci Birliği adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, Denizlerin devrim mücadelesi içerisindeki tarihsel süreci anlatıldı ve öğrenci gençliğin okul duvarlarının dışına çıkıp işçi sınıfıyla sokaklarda mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

Etkinliğimiz, şiir dinletisiyle devam etti. Sonrasında serbest kürsü yapılarak söz katılımcılara bırakıldı. Katılımcıların kimi türküler söyleyerek, kimi şiirler okuyarak, kimileri ise konuşmalar yaparak duygularını ve düşüncelerini aktardı. Aramızda 68 kuşağının eylemlerine tanıklık etmiş bir dostumuz da vardı ve Denizlerin 6. Filo'yu denize dökerken en fazla söylenen "Gündoğdu Marşı"nı bir kere daha bizlerle söylemek istedi.

Serbest kürsüde şair dostumuz Ruhan Mavruk da şiirleriyle Denizleri selamladı.

Etkinliğimiz katılımcıların coşkuyla devrim türkülerini söylemeleri ile sona erdi.

Devrimci Öğrenci Birliği / ADANA