< Bir Öğrenci, Bir Müzisyen Ve Bir Ölüm

Kapitalizmin çürüyüşü hızlandıkça, toplumda da çürüme, yozlaşma artıyor. İnsanların birbirine tahammülsüzlüğü had safhaya ulaştı. Saldırılar, taciz-tecavüzler, cinayetler günlük olağan olaylar haline geldi neredeyse.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuar Bölümü öğrencisi 25 yaşındaki İsmail Değirmenci’nin öldürülmesi de buna son örnek oldu. İsmail Değirmenci, ailesini geçindirmek ve okul harçlığını çıkarmak için darbuka çaldığı bardan çıkışta, tartıştığı kişiler tarafından dövülerek öldürüldü.

9 Nisan gecesi Antep’te çalıştığı barda tartıştığı 3 kişi tarafından çıkışta dövüldü, gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Değirmenci'nin öldüğünü belirledi, saldırganlar kısa sürede yakalandı.

Konservatuarda düzenlenen arkadaşları ve öğretim görevlilerinin katıldığı anmada arkadaşları “Gaziantep’teki mekan ve müzisyenler dahil tüm Türkiye’deki mekan ve müzisyenlerden özellikle ricamız bu konuda üç gün yas ilan edip boykot edin o sahnelere çıkmayın. Lütfen sessiz kalmayın. Bu hayata gülen, bizi güldüren insanı bizi böyle ağlatan insanlar için lanet ediyorum” dedi…

Her gün yaşanan ve bizi insanlığımızdan utandıran bu olaylara alışmayacağız. Ve insanca yaşayabilmek için, insana layık olan bir dünyayı kuracağız.