24 Mart günü Antakya’da Devrimci Öğrenci Birliği olarak, Mart sürecinde gerçekleşen Newroz, Kızıldere, Gazi, Nurhak, Halepçe, Berkin Elvan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 13 Mart Savaşçılarını anmak için bir etkinlik düzenlendi.

Antakya'da yaşanan tutuklamalara, gözaltı ve baskılara rağmen gençliğin insiyatif alması ile bu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik 24 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da ölümsüzleşen insanlarımız için saygı duruşuyla başladı. Daha sonra, Devrimci Öğrenci Birliğinden bir liseli yoldaşımız sözü alarak etkinliğin açılışını yaptı. Etkinliğimiz 3 ana oturum ile devam etti.

1.Oturum, Mart sürecinde gerçekleşen katliamların tarihçesi ve değerlendirilmesi yapıldı.

2.Oturumda tüm dünya emekçi kadınları selamlanarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihsel süreci anlatıldı ve sürece dahil değerlendirmelerde bulunuldu

3.Oturumda devlet tarafından katledilen işçi sınıfın 3 yiğit devrimci önderi anlatıldı ve mücadeleleri zafere kadar götürüleceği dile getirildi.

Oturumlar bittikten sonra soru cevap kısmına geçildi.

Sorulan sorular, kadın mücadelesine dair geniş konuşmaların yaşanmasına olanak sağladı. Devrimci Öğrenci Birliği’nin çalışmaları hakkında değerlendirilmeler yapıldı ve sürece dair önerilerle bu bölüm kapatıldı.

Etkinliğin son kısmında ise müzik ve şiir dinletilerinden sonra son sözü bir yoldaşımız alarak “Bugün yaşanan katliamların, cinsel istismarların, tacizlerin, tecavüzlerin, tutuklamaların, gözaltıların ve ekonomik yoksulluğun artması bizleri geleceksizleştiriyor. Bugün bizlerin liselerin ve üniversitelerin duvarlarını aşarak sokaklara kazanımları sağlayacağımız alanlara top yekün çıkmamızın az bir zamanı kaldığını bizlerin o büyük güne kadar yoğun bir çalışma ve devrimci bir disiplin ile örgütlenmemiz gerektiğini bütün öğrenci kitlelere geleceğimizi kendi ellerimize almak istiyorsak politik özgürlüğümüzü kazanmak zorundayız” denilerek kapanış yapıldı.

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ 

ANTAKYA