21 Mart günü sabah saatlerinde bir durakta asılı Newroz afişlerini yırtan faşistlere tepki gösteren UKÜ öğrencisi, daha sonra okula gidince 15-20 kişilik faşist bir grubun saldırıya uğradı.

Arkadaşlarına yardıma giden diğer 2 öğrenci de sayıları 100'e yaklaşan faşist grup tarafından linç edilmek istendi. Saldırıya uğrayan bir öğrenciyi zorla kameraya almaya ve Kürt ulusuna ve onun örgütlü yapılarına küfretmeye zorlayan faşist grup, okul güvenliğinin geç de olsa araya girmesi ve 3 öğrenciyi koruma altına alması sonrası dağıldı.

Uzun bir süredir okul içerisinde faşist örgütlenmelere izin ve destek olan UKÜ yönetimi bu olaylardan birinci derecede sorumludur. Gerek UKÜ gerek diğer üniversitelerdeki devrimci, demokrat öğrencilerin siyasal ve ulusal kimliklerinden dolayı baskı ve saldırıya uğraması kabul edilemezdir. Üniversitelerdeki faşist, gerici yapılanmaların derhal önü alınmalı, devrimci, demokrat öğrencilerin güvenliği sağlanmalıdır.

Faşizme karşı tüm devrimci, demokrat öğrenciler birlikte hareket etmeli ve faşizmi dağıtana kadar örgütlü mücadeleyi yükseltmelidir.

Faşizme geçit yok!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Devrimci Komünist Birlik