Agit yoldaş, Leninist gençliğe örnek olmuş ve cüretiyle Leninist gençlik üzerindeki etkisini yitirmeyen biri. Devrimci cüretimizi ve devrime inancımızın kaynağı olan Agit yoldaşı ve Agitleri anmak, tarih bilincimizin bize verdiği zorunluluklardan geliyor.

O yüzden bu yazıyı devrimci militanlığını ve cüretini örnek alan Leninist gençlerden birinin yazması gerekiyordu. Türkiye ve Kürdistan proletarya safları ölümsüzleşen komutanlarımızın, Denizlerin ve Agitlerin devrimci cüretinden aldığımız güç ile proletarya ordusunun saflarını demir zincir gibi daha kenetli daha sıkı hale getiriyor.

Agit yoldaş 1973 yılında Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu. Maddi sorunlardan dolayı eğitimini sadece ilkokul’u bitirene kadar aldı. Daha küçük yaşta iş bulmak için İstanbul’a gitti. İstanbul’da bulduğu işte çalıştığı dönemde devrimci mücadele ile tanıştı. Kürtdistan proleteri olan Agit yoldaş, “Ben Kürt halkının gerçek kurtuluşunu, Kürdistan topraklarında sosyalizmi görmek istiyorum . Bu ise sadece sınıf mücadelesi temelinde mümkündür.” derdi.

Agit yoldaş tarafından söylenen bu söz, neden Leninist saflarda olmamız gerektiğini ve birleşik devrimi nasıl sarmamız gerektiğini çok net anlatıyor. Bu bakışa sahip olan Agit yoldaş, TKEP/Leninist saflarına katıldı.

Bir işçi olarak mücadele etti, ardından Leninist Gerilla Birliği’nde görev aldı. Aldığı her görevi yerine getiren Agit yoldaş devrimin unutulmaz ve fedakar bir savaşçısı oldu. Yoldaşlarına hep “Partinin ilk ölen savaşçısı ben olacağım” derdi.

1993, 25 Ağustos’ta yoldaşlarıyla yaptığı kamulaştırma eylemi sonrasında polis ile girdiği çatışmadan sonra yoldaşıyla bir eve sığındı. Kaldığı evin etrafını çeviren faşizmin resmi katilleri ile son kurşununa kadar savaştı. Yaralı olarak yakalanan Agit yoldaş, hastahaneye kaldırıldı. Agit yoldaşı konuşturmak için faşistler hastanede iki gün boyunca işkence ettiler.

Agit yoldaş, işkencecilere “Yaşasın Partimiz TKEP/L!” sloganıyla karşılık verdi. Ve 27 Ağustos’ta, tıpkı sürekli yineleyip durduğu gibi, Partinin ilk ölümsüzleşeni olma onurunu kazandı.

Agit yoldaş, ölümle alay eden, disiplinli, cüretli ve korkusuz bir devrimci olarak kendinden sonraki tüm yoldaşlarına örnek olacak bir hayat yaşadı ve bayraklaşan ilk Leninist Gerilla olarak Ölümsüz devrim ordusu saflarında yerini aldı.

Genç Bir Yoldaşı