Bundan sonra eylemlerini her hafta ayrı bir meydanda yapmaya karar veren KHK ile işten atılmış olan kamu emekçileri, ilk eylemlerini 30 Haziran Cumartesi günü Taksim Tünel’de gerçekleştirdi.

Eylemlerinin 70. haftasında olan KESK’li emekçiler, 16.00’da “OHAL ve KHK’ler Gidecek İşimizi Geri Alacağız” pankartı açarak “Direne Direne Kazanacağız”, “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” sloganları attılar.

Grup adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Ata Esen yaptı ve tarihin en karanlık döneminden geçtiklerini söyledi. Açıklamada AKP ve MHP iktidar ortaklarının OHAL’i yaşamlarının her hücresine müdahale etmenin aracı haline getirdiklerini söylenerek, “Türkiye’de kamu hizmeti 16 yıllık AKP hükümetleri yönetiminde partizanlaştı ve niteliksizleşti. Yandaşlık işe alınmanın ve göreve yükselmenin temel kriteri haline getirildi. Kamu çalışanları esnek çalışmaya mahkum edildi” denildi.

116 bin kamu emekçisinin hiçbir soruşturma ve mahkeme süreci olmadan ekmeğinden edildiğini aktaran Esen, hukukun en temel normlarının tepe taklak edildiği ve masumiyet karinesinin yok sayıldığını söyledi.

Açıklama “Bizler buradan bir kez daha haykırıyoruz, arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar KESK mücadeleyi bırakmayacak. KHK’larla hukuksuzca hedef alınan tüm arkadaşlarımızla dayanışmayı büyüterek sürdüreceğiz. İstanbul’un her alanınca yurttaşlarımıza düzenli olarak seslenmeye devam edeceğiz” denilerek sloganlarla son buldu.