< Vincin Üzerinde Ekmek Talebi

İşsizliğin ciddi boyutlarda bir problem olduğu coğrafyamızda, bir işi olup da ücreti ödenmeyen işçiler de yaşamlarını idame ettirmekte zorlanıyor, ücretlerini alabilmek için sık sık eylemlere başvuruyorlar.

Dün Sakarya ve İstanbul 3 Havalimanı’nda işçiler ücretlerini alabilmek için vince çıktılar.

Sakarya Ferizli'da yapımı süren devlet hastanesinde yaklaşık 2 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler, kule vince çıkarak iş bıraktı.

Bağlı çalıştıkları Hekimoğlu Grup AŞ. yetkililerinin kendilerine “İsterseniz intihar edin ücretlerinizi yatırmayacağız” dediği işçiler, kule vince çıkarak eylem başlattı. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası yetkililerinin inşaat alanına gelmesi üzerine işçiler vinçten inerek sendika yetkilileri ile görüştü.

İnşaat İş ile toplantı yapan işçiler, ücretlerini alana kadar iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Sakarya’daki inşaat işçileri ile aynı saatlerde 3.Havalimanı işçileri de ödenmeyen ücretleri için kule vince çıktılar.

3.Havalimanı şantiyesinin ana terminal binasının otopark girişi bölümünde çalışan inşaat işçileri ücretleri ödenmediği için kule vince çıktı, firma yetkilileri bölgeye jandarma getirdi.

Eyleme ilişkin yazılı açıklama yapan İnşaat Ve Yapı İşçileri Sendikası “Seçim meydanlarında dünyanın en büyük havalimanın yapmakla övünenler inşaat işçilerin en temel hakkı olan ücretleri ödenmediğinde sesi çıkmıyor. 3. havalimanı, bizler açısından sicili bozuk, onlarca işçi arkadaşımızın iş cinayetlerine kurban gittiği, en kötü koşullarda işçilerin barındığı ve bunlar yetmezmiş gibi ücretlerinin ödenmediği bir köle kampı. Seçimlerde tüm siyasi partiler ‘çılgın projeler’ açıklayıp patronların cebini nasıl doldururuz diye yarışacağına biz işçilerin en temel hakkı olan yaşam hakkımıza ve emeğimize sahip çıkmaları gerekir” dedi.

Havalimanında işçilerin vinç üzerinde bekleyişi sürüyor.