KESK’li emekçiler, bugün de eylemlerini yapmak için Kadıköy ve Bakırköy’de meydanlarda idi.

Bakırköy

Eğitim Sen binasında toplanan emekçiler saat 10.00’da bir heyet göndererek kaymakamla görüşmek istese de, şehir dışında olduğu gerekçesi ile görüşemedi. Polisin de “Özgürlük Meydanı’na çıkıldığı takdirde gözaltına alınacakları” uyarısı yapmasına karşın emekçiler 14.00’te sendika binasından çıkarak Meydan’a yürüyüşe geçti.

Önleri polis tarafından kesilen emekçiler kısa bir görüşmeden sonra alana girdi. Polisin saldırı tehditleri altında yapılan kısa açıklama yapan emekçiler, eylemlerinin engellenmesini ve saldırıları protesto ederek, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın ardından emekçiler yeniden sendika binasına döndüler.

 

Kadıköy

Emekçilerin Altıyol’da yapmayı planladığı basın açıklaması öncesi polis, “Seçim süreci boyunca KESK’in KHK ile ilgili yapacağı eylemlerin yasaklandığı” söyledi; açıklama sırasında da KHK’larla ilgili slogan, döviz, pankart vb. olmamasını dayattı.

Saat 14.30’da çevik kuvvet ve sivil polis ablukası altındaki Altıyol’a gelen KESK’liler Eğitim Sen flamaları ve önlükler giydi.

Yapılan basın açıklamasında valiliğin eylem yasağına tepki gösterilerek, ihraç edilen 100 binden fazla kamu çalışanının sesi oldukları söylendi.

Eylemde dün Kartal’da gözaltına alınan kamu emekçilerinin gün içinde adliyeye çıkartılacağı duyuruldu ve dayanışma çağrısı yapıldı.