Bakırköy'de kamu emekçileri, 2 Haziran Cumartesi günü polis saldırısına uğradı.

Özgürlük Meydanı'nda yüzün üzerinde çevik kuvvet ve sivil polis, eylemlerine başlayan emekçileri eylemi sona erdirmeleri için uyardı. Kaymakamlığın “yasak” kararı olduğunu ve eylem yapamayacaklarını söyleyen polis, eylemi sürdürmekte ısrar eden emekçiler polisin saldırısı ile karşılaştı. İşçilere destek veren Zeytinburnu Belediyesi işçisi Kenan Güngördü ve BDSP'liler de KESK'li emekçilere destek verdi ve 13 kişi birlikte sloganlarla gözaltına alındılar.

Saldırıyı protesto etmek için KESK yöneticileri, saat 17.00'de Bakırkoy Özgürlük Meydanı'nda bir basın açıklaması yapmak istedi. Kadıköy'deki eylemlerini bitirmiş olan kamu emekçileri de bu eyleme gelerek destek verdi.

Polis “eyleme izin vermeyeceğini” söyleyerek dağılmalarını istedi. KESK'liler dağılmayınca yeniden saldırdı, 13 kişiyi daha gözaltına aldı.

KESK DİSK TMMOB ve DİSK saldırıları protesto etmek ve gözaltıların serbest bırakılmasını istemek için 19.00'da eylem çağrısı yaptı...

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda gözaltıların serbest bırakılması için beklerken, gözaltına alınanlar 2 grup halinde serbest bırakıldı. Saatler 21.00'i geçerken, emekçiler, desteğe gelenler tarafından sloganlarla, alkışlarla karşılandı.