KESK: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda Buluşalım!”

KESK İstanbul Şubeler Platformu, bugün Eğitim Sen 3 Nolu Şube’de, 1 Mayıs’a İşçi Bayramı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Açıklamadan önce bir konuşma yapan SES Anadolu Şube Başkanı Şahin Tanrıverdi, seçim sonuçlarına değinerek AKP’nin büyük darbe aldığını söyledi, “Kürt halkı iradesini ortaya koydu. Bütün kayyım rejimine karşı iradesini korudu. Bizlerde bu sonuçta çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

İstanbul’daki kamu emekçileri adına açıklamayı, KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu yaptı. Tosu, emekçilerin koşullarını aktararak 1 Mayıs'ın birlik ve mücadele günü olduğunu söyledi, “1 Mayıs’ta Taksim ısrarımız devam ediyor. Meydanlar kentin hafızasıdır, Taksim Meydanı da hem İstanbul’un hem de emekçilerin hafızasıdır. Baskı yasaklama ve dayatma ile bunu değiştiremezsiniz” dedi. AYM’nin kararıyla da Taksim’in 1 Mayıs Alanı olduğunu hatırlatan Tosu “Hem hukuki, hem meşru, hem de 1 Mayıs 77 ve 89’da Taksim’de yitirdiklerimize olan sözümüzün gereği olarak Taksim ısrarımız devam ediyor. 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda buluşalım! Yaşasın 1 Mayıs! Biji Yek Gulan” dedi.