Almanya'da daha önce de faaliyet yürüten Emek Kültür Merkezi olarak, düzenlediğimiz kahvaltı etkinliği ile faaliyetlerimize tekrar başladığımızı duyurduk.

Bundan 15 sene önce, bizi var eden emeğimizle, hayata müdahale etmek için bir araya geldik. Her şeyi yeniden bulmak için değil, ama bugüne kadar yaratılan tüm güzelliklere kendi yarattıklarımızı da ekleyerek, yaşamak için İDDİALIYDIK. Biliyorduk iddia sahibi olmak, yoğun emek harcamayı gerektiriyordu. Kurumsal birliğimizi sürdürdüğümüz beş yıl boyunca bu iddiamızı, harcadığımız yoğun emeğimizle hep diri tuttuk. “Burada olmaz”, “buranın küçüklüğünde boğulursunuz”, “bu kadar az insanla neyi başaracaksınız” ve buna benzer bize karşı kurulan hiç bir cümle iddiamızı geriletmedi.

Paylaştık... Gün geldi ekmeğimizi, gülüşümüzü, sohbetimizi, bildiklerimizi, gün geldi sloganlarımızı, kinimizi, gün geldi zamanımızı, tecrübelerimizi, gözyaşımızı paylaştık...

Paylaştıkça çoğaldık, hiçbir zaman en çok olmadık ama hep en çok üretmeye çalıştık.

Bize söylenenlerin aksine her günü dolu dolu olan, her zaman koşa koşa gelinen, kapısı her ün açık olan, hepimizin “bizim” dediğini yarattık...

Bulunduğumuz bölgede ve insanların bilincinde iz bıraktık. Bugün rahatlıkla söyleyebiliriz ki, kurumayacak kökler saldık. Kurumsal faaliyetlerimizin devam ettiği 5 yıl boyunca hiç bir politik ve kültürel gündemin üzerinden atlamadık. Hepsinde soluğumuz yettiğince doğrularımızı haykırdık. Sanat çalışmalarından, dil kursu, felsefe çalışmalarına kadar bir çok alanda var olduk.

Dostlar...

5 yıl boyunca hep birlikte sürdürdüğümüz kurumsal faaliyetimize, dönemin önümüze koyduğu farklı sorumluluklar nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Ama hiç bir zaman emeğimizle yarattığımız birliğimizi kaybetmedik. Her gerektiğinde doğru olanı söylemek için yine birlikte hareket ettik. Etrafında birleştiğimiz emeğimizi hep diri tuttuk.

Dostlar şimdi, daha güçlü, daha tecrübeli, daha yetkin ama arada kapatmamız gereken 10 yıllık mesafeyi de unutmadan yeniden buluşuyoruz. Bu yola başladığımız bazılarımız şimdi aramızda yoklar, kimimizle yollarımız ayrıldı, kimimiz ise bir adım daha önümüze geçti, emeğiyle olmasa da yüreği ile aramızda.

Tabi ki yeni dostluklar da edindik, hep birlikte yeni güzellikler yaratacağımıza inanıyoruz.

Dostlar bu buluşmamız ile kurumsal faaliyetimizin yeniden başladığını herkese ilan ediyoruz.

Tekrar bir araya gelmenin sevinciyle yapılan canlı sohbetler ve dernek çalışmalarımızın konuşulmasının ardından etkinliğimiz sona erdi.

Almanya Emek Kültür Merkezi