< İngiltere’de “Yeter Demek Yeterdir”

1 Ekim Cumartesi günü, İngiltere'de devam eden yaşam maliyeti krizi nedeniyle kitlesel eylemler düzenlendi. Yeter Demek Yeter Demektir kampanyasının ülke genelinde düzenlediği protestolara 100.000'den fazla kişi katıldı. Londra, Manchester, Liverpool, Glasgow, Cardiff, Brighton ve Nottingham dahil 50'den fazla şehirde protestolar düzenlendi.

Eylemlere katılan Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Ulaştırma İşçileri Sendikası (RMT), İletişim İşçileri Sendikası (CWU), Genç Doktorlar hareketinin yanı sıra Britanya Komünist Partisi (CPB) gibi siyasi partiler de dahil olmak üzere ülkedeki tüm büyük sendikalar ve Genç Komünistler Birliği (YCL-Britain) de eylemlere destek verdiler.

Avrupa genelinde işçi ve emekçiler, hükümetlerinden yaşam maliyeti krizi ve gıda ve yakıt fiyatlarındaki yükselen enflasyonla mücadele etmek için somut çözümler talep eden protestolar düzenliyor. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Rusya'nın Avrupa'ya yaptığı enerji ihracatına uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Avrupa ülkelerinde enerji fiyatları fırladı. Bu krizin ortasında çok uluslu enerji üreticilerinin ve tedarikçilerinin kâr etmesi durumu daha da kötüleştirdi.

İngiltere’de de Yeter Kampanyası, sendikalar ve toplum örgütleri tarafından, yaşam maliyeti krizine karşı seslerini yükseltmek ve ülkedeki işçi sınıfı kesimlerinin haklarını ve onurunu savunmak için başlatıldı. Kampanya, diğerlerinin yanı sıra CWU ve RMT gibi sendikalar ve ACORN UK ve Gıda Hakkı kampanyası gibi toplum örgütleri tarafından destekleniyor.

Kampanyanın talepleri şunlar:

-Gerçek bir ücret artışı,

-Enerji faturalarının durdurulması,

-Gıda yoksulluğunun sona erdirilmesi,

-Herkes için makul ve uygun fiyatlı evlerin sağlanması,

-Zenginlerin vergilendirilmesi.