Küba Ulusal Seçim Konseyi, 26 Eylül Pazartesi sabahı, yeni Aile Yasasının, kullanılan oyların %66'sını temsil eden yaklaşık 4 milyon kişinin geçerli "Evet" oyu ile onaylandığını doğruladı.

Seçim kurumu başkanı Alina Balseiro'ya göre, yatırılan 5.892.705 oy pusulasından 3.936.790'ı %66.87 oranında EVET lehindeydi ve referandum kurallarına göre Yasa yürürlüğe girdi.

Balseiro, oyların %33,13'ü için HAYIR seçeneğinin 1.950.090 oyla geçerli sayıldığını, bu nedenle sonuçların ön olmasına rağmen, mevcut eğilimin geri döndürülemez olduğunu değerlendirdi.

Katılım, seçmen kütüğünde ekleme ve çıkarmaların uygunluğuna göre düzenleme yapılmadığı için başlangıçta %74'te kaldı, ancak kesin olan, toplam 6.251.786 kişinin oy kullanmaya hakkı olduğudur.

Balseiro, sayım üç ilin bazı ilçelerinde askıda kalmasına rağmen, CEN'in bu sonuçları geçerli ve geri döndürülemez olarak doğruladığını doğruladı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, ülkenin Ian Kasırgası'nın saldırısına hazırlanırken, zaferi kutladı. Küba Cumhurbaşkanlığı, twitter hesabına normun onaylanmasıyla ilgili olarak "Aşk zaten kanundur" yazan bir pankart yerleştirdi.

Pazar öğleden sonra başlayan sivil toplum grupları, normun zaferini ülkenin çeşitli şehirlerinde gösterilerle kutlamaya başladı.

Ulusal Seks Eğitimi Merkezi (Cenesex) gibi Küba örgütleri de zaferi kutladı ve yasanın uygulanması için tamamlayıcı düzenlemelerin hazırlanmasını şimdiden öngördü.

 

TelesurTV'den özetlenerek çevrilmiştir