< < İsrail’de De Hasta Tutsaklara Özgürlük Eylemleri

Yüzlerce Filistinli, 11 Eylül Pazar günü işgal altındaki Batı Şeria'daki Nablus'taki Uluslararası Kızılhaç Komitesi ofisinin önünde eylemde idi.

El Aksa Şehitleri Tugayı'nın eski bir üyesi olan 49 yaşındaki Nasır Ebu Hmeid, 20 yıldır İsrail zindanlarında ve 7 müebbet hapis cezası almış durumda. Nasır Ebu Hmeid, kanser ve yılbaşından bu yana komada, Ramla zindanında revirde tedavi ediliyor...

Eylemciler, İsrail hükümetinden Hmeid’in son günlerini ailesiyle birlikte geçirebilmesi için hapishaneden serbest bırakmasını istiyor ve uluslararası kamuoyundan İsrail’e baskı yapılmasını istiyor. Hmeid'in aylardır yeterli tıbbi destek alamadığını ve her an ölebileceğini söyleyen Filistinliler, İsrail hapishane yetkililerini Filistinli mahkumun sağlığını kasten ihmal etmekle suçluyor.

Hafta sonu Ramallah ve Jericho da dahil, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde benzer protestolar düzenlendi.

Hmeid'in 4 kardeşi de İsrail zindanlarında tutsak...

Şu anda İsrail zindanlarında 700'den fazla 'idari tutuklu' da dahil, 4.500'den fazla Filistinli var. ve karşılaştıkları kötü barınma ve beslenme koşullarından, işkencelerden dolayı çok sayıda Filistinli tutsak zindanlarda hastalanarak hayatını kaybediyor. En son 40 yaşındaki Filistinli tutsak Musa Ebu Mhaimid, 3 Eylül'de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Hastalanan tutsakların tutulduğu Ramla Hapisanesi, Filistinli tutsaklar arasında “mezbaha” olarak anılıyor.