< Filistin’de Saldırı Ve Katliamlar Sürüyor

Siyonizmin Filistin’e ve Filistinlilere saldırıları sürüyor. Dün sabaha karşı İsrail askerlerinin gece boyunca Batı Şeria'da yaptığı askeri operasyonlar ve ev baskınları sonucunda 2 Filistinli genç infaz edilirken, Kudüs'te de sabah saatlerinde Filistinli bir genç bıçaklı eylem yaptığı iddiasıyla infaz edildi.

İsrail’in bu infazlarının ardından öğle saatlerinde İsrail ordusuna açılan bir ateşle iki askerinin öldü, üçüncüsü ağır yaralandı. Akşam saatlerinde İsrail işgal ordusu Batı Şeria'da, kontrol noktasında bir askerin üzerine araba sürdüğü iddiasıyla bir Filistinli genci daha infaz etti.

Akşam saatlerinde Ramallah kentine giriş çıkışların tümü İsrail ordusu tarafından kapatıldı. Başbakan Netenyahu, infaz edilen Filistinlilerin ailelerinin evlerinin 48 saat içinde yıkılmasının emrini verdi ve Batı Şeria'da binlerce yeni yerleşim birimi kurma izni vereceklerini duyurdu. Gün içinde 60'tan fazla Filistinli tutuklanırken, Batı Şeria'da gerçekleşen eylemlerde 70'i aşkın Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri Doğu Kudüs'teki Kudüs Üniversitesi'ni basarak öğrenci yurtlarını ve ofisleri aradı, güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Bu baskına tepki gösteren öğrencilere de plastik mermi ve biber gazıyla saldırıldı.